Medic din Brăila, despre dispecerii 112: "Pun întrebări aiurea"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:
sursa: Digi24
sursa: Digi24

Directorul medical al Serviciului de Ambulanţă din Brăila spune că serviciul 112 nu funcţionează corespunzător şi că dispecerii „pun întrebări aiurea, întârzie misiunile şi pun în pericol viaţa oamenilor”.

În contextul cazului Caracal, medicul Florin Ştefan, director medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Brăila, spune că dispecerii de la serviciul 112 întârzie misiunile de salvare.

„Pun întrebări aiurea, nu stai tu, dispecer, să întrebi de ce te doare, unde te doare, când te-a mai durut. Se bagă aiurea, ar trebui să facă legătura direct la ambulanţă, se pierd minute preţioase. Întârzierile la cazuri sunt o regulă, de fiecare dată întârziem pentru că se pierde timpul la telefon, riscăm vieţile oamenilor. Aşa se întâmplă: ei pun întrebări aiurea, întârzie misiunile şi pun în pericol viaţa oamenilor. Pe dispeceri nu-i cunosc personal, comunicăm doar telefonic, nu ştiu de unde îi iau, cine îi bagă acolo", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Brăila, Florin Ştefan.

Medicul brăilean mai spune că la fiecare misiune există o întârziere de 6-8 minute şi că acest lucru ar putea fi evitat prin modificarea procedurilor de lucru şi prin instruirea personalului, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel