Măsurile luate de o uzină din Italia, unde lucrează şi români. Cum sunt întâmpinate "salopetele albastre"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Tot mai multe ţări se pregătesc să lanseze pas cu pas economia, repornind treptat anumite domenii de activitate şi chemând înapoi oameni la muncă, în condiţii speciale. Printre acestea şi uzina Fincantieri, din Castellammare di Stabia, unde lucrează şi români.

Intrare dublă, control de temperatură pentru cei care trec de porți și, înainte de a pleca, o oră de antrenament privind comportamentul și distanța de precauție care trebuie păstrată în secții, scrie lavocedellanazione.it.

Sirena Fincantieri a marcat în această dimineață intrarea primului grup de "salopete albastre" în uzina din Castellammare di Stabia. Fiecare angajat a primit o broșură care rezuma regulile, plus trei măști fiecare pentru a fi utilizate în timpul programului de lucru. 

Pe parcursul a trei ture, au fost repartizați aproximativ șaizeci de muncitori care au luat prânzul și la cantină. 

„Impresia noastră a fost pozitivă - comentează Francesco D'Auria, reprezentantul Fiom al RSU al Fincantieri din Castellammare di Stabia - compania a acceptat indicațiile Uniunii, discutat în timpul reuniunilor organizate în perioada de închidere și la care au participat inginerii, compania, sindicatele și RSU-urile". 

Fincantieri a adoptat un protocol pentru protejarea igienei locului de muncă și a sănătății fiecărui lucrător. 


Senzori de căldură la porţi


Există o companie care asigură senzori de căldură la porți, iar compania de curățenie a fost consolidată, care lucrează continuu pentru a dezinfecta mânerele ușilor și obiectele de la locul de muncă. Toaletele sunt igienizate din oră în oră.

„S-a realizat o cartografiere exactă a șantierului și s-au stabilit regulile care să permită tuturor să lucreze în siguranţă - adaugă D'Auria - Desigur, îngrijorarea rămâne. Pentru că este foarte simplu să gestionezi o structură cu puținii muncitori care au fost astăzi. Însă într-o săptămână va intra a doua trupă și restul va continua. După 3 mai vor fi aproximativ o mie de lucrători în șantier”. 

Traseu separat pentru transportatorii rutieri care nu vor trebui să coboare din vehicule. Sanitizarea cabinelor de lucru la sfârșitul fiecărei ture, containere pentru eliminarea mănușilor și măștilor și, în final, în fiecare departament, megafone care repetă instrucțiunile în italiană, engleză, română și bengaleză la fiecare sfert de oră.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel