Mărturiile românilor care veneau din Spania în microbuzul implicat în accident: „A stat să vorbească la telefon, aşa ştiu şoferii ăştia”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Mărturiile ROMÂNILOR care veneau din Spania în MICROBUZUL implicat în ACCIDENT: „A stat să vorbească la telefon, aşa ştiu şoferii ăştia”
Mărturiile ROMÂNILOR care veneau din Spania în MICROBUZUL implicat în ACCIDENT: „A stat să vorbească la telefon, aşa ştiu şoferii ăştia”

Planul roşu de intervenţie a fost declanşat în această dimineaţă în Arad, după ce un microbuz în care se aflau 22 de persoane a fost implicat într-un grav accident de circulatie. Oamenii se întorceau de la muncă, din Spania, când microbuzul în care se aflau a fost lovit în plin de o altă maşină şi s-a răsturnat pe carosabil. 

„S-a răsturnat, a rupt roţile şi ne-am îmburdat acolo, unul peste altul, unul lovit, unul cu capul spart”, a spus un pasager, potrivit Observator. „M-am speriat, da, şi-acum tremur de frică”, a mai spus alt român din microbuz.

Aşa a început dimineaţa pentru cei 22 de oameni care se întorceau spre casă din Spania. Microbuzul în care se aflau urma să îi ducă din gara Arad până în Zalău, însă nu a mai ajuns la destinaţie.

„Băiatul, şoferul, nu a dat prioritate la maşini, a fost agitat şi dintr-odată am văzut că ne răsturnăm. Nevastă-mea e lovită la cap, foarte rău, mâna e distrusă”, a precizat un pasager, conform sursei citate.

„Ce s-a întâmplat? Că n-a cedat trecerea. Dintr-odată a venit o maşină din dreapta şi ne-a luat. A dat în remorcă. El a stat să vorbească la telefoane, că aşa ştiu şoferii ăştia”, a mai completat alt român.

 

Șoferul microbuzului s-a ales cu dosar penal

 

Accidentul a avut loc în jurul orei 7. Din cauza numărului mare de persoane implicate în accident, a fost declanşat planul roşu de intervenţie. Până la sosirea autorităţilor, toţi cei aflaţi în autobuz au reuşit să iasă singuri prin parbrizul spart.

„La locul accidentului au fost găsite 23 de victime, dintre care pentru 7 au fost acordate îngrijiri medicale. Din cele șapte, cinci au fost transportate la unitatea de primiri urgenţă, două fiind în stare gravă”, a precizat George Pleşca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Din cauza supraaglomerării unităţii de primiri urgenţe, în curtea Spitalului Judeţean Arad a fost instalat un cort medical, pentru tratarea persoanelor rănite.

„Acestea sunt investigate la acestă oră, iar la prima evaluare prezintă contuzii şi traumatisme în zona membrelor. Sunt conştiente şi cooperante”, a spus Simina Roz, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Arad.

Şoferii implicaţi în accident au fost testaţi cu etilotestul, dar rezultatul a fost negativ. Conducătorul microbuzului s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Dar şi cu o amendă pentru că ar fi transportat mai mulţi călători în microbuz decât numărul de locuri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel