Mărturii emoționante ale românilor din satul Viscri, care îl onorează pe Regele Charles al III-lea

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Mărturii emoționante ale românilor care l-au cunoscut pe Reegele Charles / Foto: Captură video youtube
Mărturii emoționante ale românilor care l-au cunoscut pe Reegele Charles / Foto: Captură video youtube

Regele Charles al III-lea, un mare fan al României, a fost anul acesta la casa pe care o are în Viscri. El s-a întors în țara noastră după 3 ani de pandemie și s-a revăzut cu localnicii de acolo. În această zonă, în special, lumea îl cunoaște și îl iubește.

Noul Rege britanic este proprietarul unei case în Viscri, în care se pot caza turiști. Sunt planuri ca în interior să fie amenajate o expoziție, o cafenea și un magazin cu produse tradiționale.

Românii implicați în dezvoltarea satului Viscri, „satul Regelui”

 

În astfel de proiecte de dezvoltare a acestui sat, sunt implicați mai mulți voluntari, atât străini îndrăgostiți de România, cât și români. Doi dintre ei au oferit câteva detalii despre proiectele pe care le au în zona cea mai iubită a regelui.

„ Am venit în cadrul voluntariatului pentru Patrimoniul UNESCO pentru realizarea de mai multe activități împreună cu fundația Mihai Eminescu, care se ocupă cu revitalizarea comunităților locale, punerea în valoare a patrimoniului natural și cultural,  având o abordare integrată de dezvoltare durabilă.”, explică unul dintre voluntari.

Cei doi voluntari au plecat prin mai multe sate, trimiși de către UNESCO și dezvoltă și conservă aceste comunități. Voluntarii au fost primiți cu brațele deschise de către locuitorii din sat, având chiar și masa pe care o servesc gratuită, din partea lor

 

Cine se ocupă de dezvoltarea turistică a zonei din jurul satului Viscri

 

„De acest lucru se ocupă fundația Mihai Eminescu, noi am venit special în satul Viscri pentru organizarea de trasee turistice și alte activități pe care turiștii le pot experimenta în acest sat și totodată mergem să vedem și alte situri UNESCO, din care putem să preluăm idei să ne aducem aportul. Suntem mai mulți voluntari, din mai multe țări, 10 în total, doi suntem români și restul străini, care sunt foarte interesați de patrimoniul pe care îl avem în România.”, continuă studentul.

În completarea lui, colegul său Paul explică despre traseele turistice pe care le-au pregătit pentru turiști.

„Ce aș vrea să zic despre aceste zile în care am stat aici în practică, pentru că noi suntem reprezentanții facultăților noastre. Eu vin de la UBB Cluj, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, iar colegul de la Universitatea din București. Noi în practică aici, ca reprezentanți cu ajutorul fundației Mihai Eminescu, am mers și am dezvoltat, am creat două trasee turistice în jurul satului Viscri. Unul are o durată de maxim o oră, iar celălalt puțin mai mult, cam două ore.

 

Tinerii din comunitate muncesc cot la cot cu voluntarii

 

Aceste trasee au ca principal scop atragerea și oferirea de multe posibilități turiștilor în această zonă. Pentru că, geografic vorbind, satul Viscri este poziționat aici pe o vale, iar colinele din jur sunt fermecătoare dacă le iei la pas pur și simplu. Iar noi am pregătit, am curațat terenul, am pregătit borne, am vopsit și am realizat o hartă digitală.  

În fiecare zi noi am avut șansa să luăm masa la un alt antreprenor din comunitate, mereu am schimbat locația unde am mâncat. Și chiar astăzi mai trebuie adăugată o chestie foarte importantă, mai exact că tinerii din comunitate ne-au ajutat și ei la procesul de punere a bornelor pe traseul cel lung.

Oamenii sunt foarte bucuroși și vor să aplice și ei la acest proiect, noi fiind un exemplu bun pentru comunitate, venind să facem aceste lucruri speciale. ”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel