Mărturii ale asistentelor care îngrijesc bolnavii de coronavirus: „Cel mai greu e să-i vezi cum mor singuri”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Turele sunt lungi, iar scenele sunt sfâșietoare, în interiorul unui spital din Maryland, unde asistenții și medicii tratează pacienți cu coronavirus de săptămâni întregi, neputând lăsa familiile acestora în interior, să-și viziteze persoanele dragi pe paturile de moarte.

Unul dintre cele mai grele momente ale unei zile de muncă, pentru asistenta medicală Julia Trainor, a fost intubarea unei paciente care simțea tot mai rău, apoi l-a sunat pe soțul femeii, pentru a putea vorbi cu soția sa, poate pentru ultima oară, înainte să fie internată la terapie intensivă.

„A trebuit să-i formez numărul și să-i țin telefonul la ureche, în timp ce el i-a spus că o iubește atât de mult, iar eu în acest timp îi stergeam lacrimile, care îi curgeau pe obraz. Sunt obișnuită să văd pacienți foarte bolnavi și pacienții care mor, dar nimic de genul acesta”, spune Trainor, care lucrează la terapie intensivă, citată de Reuters.

Datorită politicii fără vizitatori a spitalului, care a fost pusă în aplicare pentru a preveni răspândirea virusului, personalul medical trebuie să aibă grijă de nevoile fizice ale pacienților și să ofere un sprijin emoțional atât cât poate, în absența familiilor pacienților.

„Cel mai greu moment a fost să vezi pacienții cu COVID-19 cum se sting neputincioși, fără niciun membru al familiei alături”, spune Ernest Capadngan, un asistent medicală din unitatea de bioconținere a spitalului.

„Am avut un pacient căzut din pat astăzi și a trebuit să o sun pe soția sa și să-i spun. Nu am putut să o lăsăm să-l vadă, iar femeia a început să implore din toată inima. Dramatic”, a spus și Tracey Wilson, o asistentă practicantă, potrivit Observator.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel