Mărturie cutremurătoare a unui medic român: "Am văzut coronavirusul față în față"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV
Foto: ILUSTRATIV

Un medic de la Spitalul Clinic de Urgență București povestește pe Facebook prima "întâlnire" cu noul coronavirus care a provocat o epidemie globală. 

"Am "vazut" coronavirusul fata in fata. De garda ieri la spital, revine in sarcina mea sa fiu medicul din echipajul SMURD care asigura transportul unei persoane infectate cu noul COVID-19. Asa ca increzator ca pot sa ajut cu ceva merg sa ma imbrac in echipamentul de protectie (fotografie de dinaintea plecarii cu cele 2 asistente care m-au ajutat sa ma echipez). Preiau pacientul respectiv, un domn in varsta, venit din Italia, care prezenta simptomele unei gripe (cefalee, mialgii, febra etc) dar totusi se comporta destul de ciudat, era in mod cert afectat de boala asa ca il intreb daca se aseamana cu o gripa obisnuita.

Ce mi-a raspuns m-a facut sa imi dau seama de gravitatea situatiei: am mai avut gripa dar nu se aseamana deloc cu ce am acum. In acel moment mi-au venit in minte imagini din serialul HBO "Cernobil" in care soldatii de acolo echipati similar ca si noi se luptau cu un dusman invizibil de care nu aveau habar... m-am intors la spital dupa indeplinirea misiunii cu costumul de spital pe care il aveam pe sub echipamentul de protectie ars si decolorat de substantele cu care am fost decontaminati. La sfarsitul garzii m-am dus acasa la cei doi copii ai mei cu gandul pe care fiecare dintre noi probabil ca il are: "mie asa ceva nu mi se poate intampla"...", este mesajul medicului Remus Medeleanu.

(w670)

(w670)

Până astăzi, 9 martie, la nivel național au fost confirmate 15 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României. Dintre cei 15 cetățeni care au contactat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați.

În cursul zilei de astăzi, până la această oră, nu au fost confirmate alte persoane diagnosticate pozitiv cu acest virus.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel