Mărturia eroului care a reuşit să salveze oameni din autocarul din Bulgaria: „Au început să vomite, să țipe, ca într-un film de groază” - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Mărturia eroului care a reuşit să salveze oameni din autocarul din Bulgaria: „Au început să vomite, să țipe, ca într-un film de groază” - VIDEO
Mărturia eroului care a reuşit să salveze oameni din autocarul din Bulgaria: „Au început să vomite, să țipe, ca într-un film de groază” - VIDEO

Lulzim Sulejmani, în vârstă de 26 de ani, din Presevo, a devenit erou după ce a salvat șase oameni din "autobuzul groazei" care venea spre Macedonia de Nord și care a luat foc, tragedie în care și-au pierdut viața 45 de oameni.

Supraviețuitorii au fost internați la Sofia și în stare stabilă, în ciuda rănilor și arsurilor grave, potrivit Maya Argirova, șefa clinicii de arși Pirogov.

Pasagerul Lulzim Sulejmani a povestit cum autobuzul a lovit ceva în dreapta, roțile au bubuit și focul s-a extins înainte ca autobuzul să se oprească.

„Era mult fum... Oamenii au început să vomite, să țipe, ca într-un film de groază”, a declarat tânărul de 26 de ani din Presevo, Serbia, pentru TV Klan Macedonia. „Am reușit să scap pentru că am luat ciocanul din autobuz și am spart sticla. Mi-am salvat logodnica și încă cinci oameni”.

 

 

„I-am auzit pe pasageri plângând și țipând”

 

Logodnica lui, Medina Lutfi, în vârstă de 25 de ani, a spus că a sărit și ea pe fereastră.

„Dormeam și deodată i-am auzit pe pasageri plângând și țipând... Era fum negru, o explozie ca o bombă... Am auzit copii plângând, erau mulți copii”, a spus Lutfi.

Un paznic de noapte de la un șantier din apropiere, Iliya Nikolov, a spus că a auzit un „bum”, a fost printre primii la fața locului și a chemat ajutor de urgență.

„Am fugit pe drum... și era ceva care ardea în balustrade. Focul a fost mai mic la început, dar apoi partea din spate a autobuzului s-a aprins”, a declarat Nikolov la bTV.

Bulgaria are o istorie de accidente mortale de autobuz, dar dezastrul de marți a fost cel mai grav, potrivit oficialilor, și cel mai grav din Europa din ultimul deceniu. Accidentele rutiere din Bulgaria au fost adesea atribuite condițiilor proaste a drumurilor, mașinilor învechite și vitezei.

 

 

Doi frați gemeni de 4 ani au murit în accidentul din Bulgaria

 

Cei mai mici pasageri care au murit în autocarul ars din Bulgaria erau gemenii Luan şi Alban de doar patru ani. Ei au fost arși de vii în brațele mamei lor.

Mama albaneză a fost găsită moartă cu cei doi fii în brațe lângă ușile autobuzului. 

Incendiul a izbucnit într-un vehicul care transporta turiști care se întorceau dintr-o călătorie în Turcia pe o autostradă, la ora locală 2 dimineața, în apropiere de Bosnek, în sud-vestul capitalei bulgare Sofia.

Rapoartele susțin că focul a fost atât de intens încât multe dintre victime au fost arse fără a fi recunoscute.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel