"Marius Manole", numele care a dat peste cap toată poliția italiană. Anchetă de amploare 

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:
Bătaie la un botez de români din Italia: Ringul de dans s-a transformat într-un ring de box, iar un invitat a ajuns la spital
Bătaie la un botez de români din Italia: Ringul de dans s-a transformat într-un ring de box, iar un invitat a ajuns la spital

Numele "Marius Manole" a dat mult de furcă procurorilor italieni care au fost nevoiți să desfacă ițele unor infracțiuni complexe. 

Un român și un francez au reușit să creeze o identitate falsă: "Marius Manole", un nume fictiv, creația a doi infractori, a ajuns să aibă buletin de identitate, firmă auto și asigurare de sănătate. Până nu demult, pe numele Marius Manole erau înmatriculate 17 mașini. Multe dintre ele au fost folosite pentru comiterea de infracțiuni. Două dintre aceste mașini s-au dovedit a fi clone a două mașini înmatriculate legal, în Spania. Infractorii au modificat inclusiv seriile de șasiu pentru ca autoturismele să fie clone perfecte. 

Ancheta din Italia a început în luna mai 2021

 

Ancheta destul de dificilă pe care Carabinierii Stației Tarvisio, condusă de locotenentul Remo Rampazzi, a demarat-o încă din mai 2021, a început ca urmare a unui control în trafic. Autoturismul oprit aparținea numitului "Marius Manole", doar că șoferul nu a știut să indice cine este acea persoană. În datele polițiștilor, în urma interogării bazei de date, acesta figura cu foarte multe mașini în proprietate. 

Evoluții investigative aprofundate și complexe au condus, de-a lungul lunilor, la identificarea a doi suspecți, un cetățean român în vârstă de 43 de ani și un cetățean francez în vârstă de 50 de ani, care, prin utilizarea unor acte de identitate false, au creat o identitate fictivă cu adresă, firmă și toate cele necesare unei persoane reale. Cei doi au reușit să-i obțină acestuia inclusiv un cod fiscal italian, i-au încasat și venitul de cetăţenie. După ce i-au deschis un număr de TVA la Camera de Comerț din Milano pentru comerțul cu vehicule, au efectuat 23 de vânzări fictive de mașini, ale căror schimbări de proprietar au fost efectuate prin eludarea TVA-ului. 

În prezent, falsul Marius Manole este deținătorul a 17 autovehicule. Recent, mașinilor le-au fost anulate cărțile de identitate de către Registrul Auto Public din Udine în urma cercetărilor efectuate de carabinierii din Tarvisio. Mașinile au fost folosite pentru a comite o serie de infracțiuni, inclusiv fraudarea companiilor de asigurări, relatează LaMilano.it. 

Autoturismele ar putea fi folosite pentru acoperirea daunelor persoanelor care au suferit pagube materiale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel