Marinar român, mort în portul Barcelona, în timpul unei manevre de încărcare. Un șofer a fost reținut

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un marinar român în vârstă de 45 de ani, de la Cruise Roma, și-a pierdut viața în portul Barcelona în timpul operațiunilor de încărcare și descărcare.

În seara zilei de 30 mai, un marinar de pe feribotul Cruise Roma, cetățean român în vârstă de aproximativ 45 de ani, și-a pierdut viața în timpul operațiunilor de încărcare/descărcare a navei italiene în portul Barcelona.

Cauzele sunt încă incerte. Muncitorul ar fi fost strivit între remorca unui camion și peretele etanș al garajului navei, iar șoferul camionului a fost reținut de autoritățile judiciare spaniole. Nava a plecat târziu din Barcelona și apoi a ajuns în mod regulat la Civitavecchia.

"Este o tragedie care se adaugă la o listă interminabilă de victime și care propune încă o dată necesitatea unui angajament mai mare din partea tuturor în ceea ce privește problemele de securitate la locul de muncă, atât la nivel preventiv, cât și la nivel educațional. Formarea și prevenirea rămân singurele acțiuni pentru a evita aceste evenimente tragice, iar controalele asupra procedurilor prin care se desfășoară activitățile la bordul navelor trebuie să fie mai constante și mai incisive. Pentru a atinge obiectivul de eliminare a riscurilor la locul de muncă, este nevoie de o abordare culturală diferită, care să fie mai mult orientată spre protejarea sănătății decât spre simpla căutare a profitului", se comentează într-o notă a sindicatelor Filt CGIL, Fit Cisl și Uiltrasporti.

Aceștia au lansat un apel către guvern și către omologii angajatori: "Lipsa de răspunsuri pe probleme de securitate complică angajamentul zilnic al sindicatului de a apăra sănătatea și securitatea în lumea muncii. Este esențial și vital să se investească în muncă sigură, stabilă și protejată și să se inițieze imediat un dialog permanent cu toate părțile implicate, guverne, companii și organisme, pentru a pune în aplicare acorduri și acțiuni utile pentru a asigura cea mai bună siguranță la locul de muncă, începând cu o campanie extraordinară de formare, informare și diseminare a culturii siguranței".

Până în prezent, Grimaldi Group din Napoli nu a emis niciun comunicat cu privire la acest incident.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel