Marian Godină: "Milosule, te intrigă că nu i s-au respectat drepturile criminalului?"

Marian Godină a povestit o întâmplare prin care a trecut în timpul junei misiuni. Prin acea declarație el a vrut să atragă atenția la perricolele la care sunt expuși polițiștii. De asemenea, polițistul le transmite un mesaj și celor care au obiectat atunci când a postat o poză cu criminalul colegului său. 

Marian Godină povestit riscurile la care se expun polițiștii atunci când pleacă în misiune. Inițial a scris despre faptul că a fost chemat din timpul liber să prindă un infractor periculor. 

"Nu a fost să fie. Urmăritul nu și-a făcut apariția, pista fusese falsă. De data asta.
Am ajuns acasă după câteva ore. Ore pe care le-am pierdut din timpul în care ar fi trebuit să fiu liber și care nu ne sunt plătite, ci recompensate cu timp liber. Adică orele adunate suplimentar într-o lună, ți le iei liber, pierzând astfel din salariu, pentru că pierzi toate sporurile. De aceea, unii colegi preferă să renunțe la ele și să facă muncă patriotică.
Zilele astea am văzut mulți specialiști pe Facebook, dându-și cu părerea despre acțiunea mascaților de la SIAS. De la fătuca ce postează de obicei texte amuzante, la frustratul căruia i se fura sendvișul când era elev de generală, toți erau acum luptători SAS și explicau ei cum trebuia acționat. Erau intrigați că a apărut o poză cu autorul unui omor, pișat pe el, încadrat de doi mascați.
Măi, băieți, dacă ați fi dat nas în nas cu ăla înarmat, care abia omorâse un polițist și care era disperat să scape cu orice preț, cei cu pantalonii pișați ați fi fost voi. Băieții ăia de la SIAS, alături de care am avut onoarea să particip la un stagiu de pregătire, sunt profesori în meseria lor. Oamenii ăia sunt atât de antrenați, pasionați și dedicați profesiei lor, încât unii își bagă mare parte din salariul lor tot în pregătire. Băieții de la SAS Timiș sunt de asemenea printre cei mai buni din țară.
Închipuie-ți, viteazule de Facebook, că trebuie să intri într-o clădire unde știi că se află un criminal înarmat, care abia ce ți-a omorât un coleg. 
De unde începi, profesore? Lăsând la o parte faptul că abia dacă te-ai putea târî cu echipamentul ăla pe tine. Ai face puțin pipilică pe tine, dacă ai vedea o umbră după un colț?
Dar să faci asta 36 de ore încontinuu, 36 de ore în care știi că de oriunde poate ieși un tâmpit care să înceapă să tragă în tine? 
Ți-ar fi la fel de comod ca atunci când stai pe fotoliu și scrii comentarii pe Facebook?
Milosule, te intrigă că nu i s-au respectat drepturile criminalului? Păi ăla a fost dus la spital unde a fost operat de urgență, spre deosebire de tine, ofuscatule, care dacă ai fi operat de o banală apendicită, ai avea ceva de așteptat. Apoi îl așteaptă pușcăria, acolo unde va avea parte de papa, nani, tv și alte lucruri de  care mulți oameni liberi nu au parte. Lucruri pentru care și tu vei plăti.

Dar pentru că tu ești foarte milos, eu zic să te programezi și la el la vizite, să-i duci ceva papiț mai bun, că poate nu-i place marmelada de dimineață", a scris Marian Godină.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy