Marian Godină, de ziua Poliției: "Meseria nu se poate învață în școală. Strada e cea care te învață, sutele de situații în care ești pus"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
marian godina mesaj ziua politiei
marian godina mesaj ziua politiei

De ziua Poliției Române, Marian Godina a scris pe pagină să că meseria de polițist "e una care nu s-r putea învață în școală nici dacă s-ar face cursuri de 5 ani". În opinia să, "stradă" este cea care te învață să devii polițist. Godina este de părăre că din școală de Poliție ieși doar cu o baza teoretică și o uniformă, afirmând că " stradă e cea care te învață".

Pentru Marian Godina, meseria de polițist este una dintre cele mai complexe și una dintre cele mai eronat înțelese de oamenii care nu o practică, "deoarece imaginea acestei profesii este dată aproape întotdeauna de exemplele negative din rândurile polițiștilor". "E greu spre imposibil să faci pe cineva să înțeleagă cum e să fii polițist. Cel mai ușor înțeleg soțiile/soții polițiștilor, dar nici aceștia nu știu totul. Faptul că unii ajung polițișți după doi ani la Câmpina, trei ani la Academie sau încadrați direct și urmând doar un curs de trei luni mi se pare destul de irelevant. Meseria de polițist e una care nu s-ar putea învață în școală nici dacă s-ar face cursuri de 5 ani. O baza teoretică și o uniformă sunt singurele lucruri cu care ieși din școală. Apoi, stradă e cea care te învață. Sutele de situații în care ești pus, miile de oameni cu care iei contact, locurile pe care le vezi și pe care înainte nici măcar nu ți le puteai imagina, sunt ingredientele care îți vor dezvoltă simțurile și te vor formă că polițist", a transmis Marian Godina.

Godina a mai afirmat că "noi trebuie să ne facem treaba cât mai bine, în continuare, asumându-ne în totalitate imaginea pe care o avem în față oamenilor, chiar dacă de multe ori  e nedreaptă, și să încercăm să o îmbunătățim prin fapte. Astăzi e ziua Poliției Române. La mulți ani, polițișți români!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel