Marea Britanie. Zeci de ROMÂNI, aproape de o TRAGEDIE după o eroare a piloților

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un avion al unei companii româneşti, cu 190 de pasageri la bord, a fost la un pas de tragedie. 

Avionul se afla pe aeroportul din Birmingham cu destinaţia Bucureşti. Esta vorba despre un Boeing 737 cu 190 de pasageri la bord care avea deja o oră de întârziere. 

În momentul în care urcă la manşă, piloţii trebuie să introducă în computerul de bord al avionului mai mulţi parametri printre care şi cei ce ţin de greutatea încărcăturii din aeronavă.

În acest caz, piloţii nu au introdus datele despre cât cântărea combustibilul, adică 12 tone, dar au plecat către decolare, potrivit observator.tv.

 

Avionul nu a mai urmat o traiectorie firească

 

În mod normal, un avion obişnuit, cu toţi parametrii setaţi corect, se desprinde de sol la o viteză de 250-300 de kilometri pe oră.

În cazul aeronavei româneşti, din cauza lipsei greutăţii kerosenului din computerul de bord, viteza a fost cu 5,14 metri pe secundă mai mică.

Poate nu pare mult dar asta a făcut ca avionul să nu mai urmeze o traiectorie firească iar în momentul desprinderii de sol, partea din faţă s-a ridicat foarte mult, astfel încât coada aeronavei a atins pista.

Se putea produce o tragedie iar acum autorităţile din aviaţia britanică anchetează cazul.

Mai grav este că protocolul în astfel de cazuri cere ca avionul să se întoarcă pe pista de pe care a decolat sau să aterizeze pe cea mai apropiată, însă piloţii au ignorat acest lucru şi au zburat 3 ore până la Bucureşti.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel