Marea Britanie. Un minimarket a vândut produse expirate, „la un tarif redus”, românilor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Marea Britanie. Un minimarket vinde produse expirate, „la un tarif redus”, românilor. FOTO: captură expressandstar.com
Marea Britanie. Un minimarket vinde produse expirate, „la un tarif redus”, românilor. FOTO: captură expressandstar.com

Patronii unui minimarket au fost obligați să plătească o amendă de peste 30.000 de lire sterline după ce au vândut produse alimentare expirate românilor din Dudley, regiunea West Midlands din Marea Britanie, informează expressandstar.com.

O vizită a ofițerilor la minimarketul Singh News Market, de pe strada Lye High Street, în luna martie a anului trecut, a găsit un coș cu 25 de produse alimentare, inclusiv șuncă, brânză, pui și iaurt, care erau expirate. Cea mai veche dată limită de valabilitate din coș a fost 8 februarie, fiind încă pusă la vânzare 28 de zile mai târziu, a spus instanța, potrivit expressandstar.com.

Ofițerii de sănătate de la Dudley Council susțin că prima vizită a magazinului a avut loc la sfârșitul lunii august 2020. Ofițerii primiseră reclamații că minimarketul, operat de Newsmarket (Midlands) Ltd cu sediul în Kidderminster, „vinde alimente expirate la un tarif redus românilor din oraș”. Nu s-au găsit dovezi care să susțină afirmațiile la prima vizită, dar au fost emise scrisori de avertizare și ofițerii de mediu au vizitat magazinul de mai multe ori pe parcursul unei perioade de șase luni, deoarece reclamațiile continuau să vină.

Cu toate acestea, în urma vizitei ulterioare din 2021, compania au fost învinuită.

 

„Este important să luăm măsuri pentru a ne menține rezidenții în siguranță”

 

Naginder Singh, director și secretar al companiei, a participat la procesul din Dudley Magistrates Court miercuri, 6 aprilie, și s-a declarat vinovat pentru zece infracțiuni de vânzare de alimente nesigure. Compania a fost amendată cu un total de 27.000 de lire sterline, precum și a fost obligată să plătească cheltuieli de judecată de 1.982,70 lire sterline și o suprataxă pentru victimă de 1.800 de lire sterline.

Patronii au la dispoziție 28 de zile să plătească sau să se confrunte cu posibile pedepse suplimentare.

„Salut verdictul magistraților în acest caz și pedeapsa financiară puternică aplicată pentru aceste infracțiuni. Este important să luăm măsuri pentru a ne menține rezidenții în siguranță și, de asemenea, sperăm că va acționa ca un factor de descurajare pentru alte afaceri din cartier care se gândesc să facă același lucru. Mâncarea trecută de data limită de utilizare este nesigură. Alți factori pot face alimentele nesigure, cum ar fi dacă alimentele nu sunt complet etichetate în limba engleză. Magazinele trebuie să se convingă că alimentele pe care le vând sunt sigure sau se confruntă cu consecințele.

Echipa noastră privind sănătatea mediului și standardele comerciale va continua să educe, să investigheze și să ia măsuri împotriva oricărei afaceri care nu este în standarde. Ofițerii noștri sunt întotdeauna disponibili pentru a oferi sfaturi și informații oricărei afaceri care dorește să se asigure că respectă toate liniile directoare și legislative, dar nu vom ezita să luăm măsuri dacă este cazul”, a precizat Kevin O’Keefe, directorul executiv al Consiliului Dudley.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel