Marea Britanie. Un bărbat a filmat și abuzat sexual zeci de cadavre la morga unui spital

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un electrician dintr-un spital din Anglia a pledat joi vinovat de uciderea și apoi de agresarea sexuală a două femei, în urmă cu zeci de ani. Totodată, acesta a admis și comiterea a zeci de alte atacuri sexuale asupra cadavrelor din morgile în care lucra.

Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, a recunoscut infracțiunile după ce și-a schimbat pledoaria la doar patru zile de la începerea procesului său pentru uciderea separată, în 1987, a lui Wendy Knell, în vârstă de 25 de ani, și a lui Caroline Pierce, în vârstă de 20 de ani, în Kent.

"Nu am întâlnit niciodată așa ceva - numărul, natura infracțiunilor - și nu cunosc pe nimeni care să fi întâlnit așa ceva, fie că este vorba de poliție sau de alți procurori", a declarat procurorul principal al CPS, Libby Clark, potrivit nypost.com. "Este un om cu un trecut și cu un secret foarte, foarte întunecat", a adăugat acesta.

 

Bărbatul a fost arestat în decembrie anul trecut, în urma unor probe ADN

 

Bărbatul în vârstă de 67 de ani a fost arestat pentru crimele sale abia în decembrie anul trecut, în urma unor probe ADN. Poliția care a investigat crimele macabre a găsit atunci la locuința bărbatului înregistrări în care acesta efectua faptele de necrofilie la două case mortuare.

Astfel, casa acestuia a fost percheziționată de poliție, fiind descoperite mai multe hard-disk-uri, în spatele unui sertar. Acestea conțineau scenele șocante. Înainte de proces, bărbatul a recunoscut alte 51 de infracțiuni, inclusiv 44 de acuzații legate de 78 de victime identificate în morgi. În instanță, săptămâna aceasta, procurorii au declarat că acesta a agresat sexual cel puțin 99 de femei și fete decedate între 2008 și 2020. Printre victimele lui Fuller s-au numărat minore și alte femei cu vârste mai mari de 85 de ani.

 

"Natura dezgustătoare a crimelor comise provoacă repulsie și îngrijorare"

 

În urma dezvăluirilor tulburătoare, secretarul de stat pentru sănătate, Sajid Javid, a cerut sectorului sanitar să revizuiască accesul la morgă și la autopsie. De asemenea, ministrul de interne Priti Patel a calificat cazul drept "șocant". "Natura dezgustătoare a crimelor comise va provoca, în mod normal, repulsie și îngrijorare în rândul publicului", a adăugat ministrul.

Poliţia a însărcinat peste 150 de ofiţeri de legătură specializaţi să viziteze familiile victimelor, cărora le-au fost acordate 1,5 milioane de lire sterline (1,75 milioane de euro).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel