Marea Britanie se pregătește să iasă din carantină. Planurile premierului Boris Johnson  

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Premierul Boris Johnson planifică o ieșire etapizată din carantină a Marii Britanii. Autoritățile spun că se va merge pe un plan de reducere graduală a restricțiilor împotriva răspândirii coronavirusului, în următoarele cinci luni.

De asemenea, oficialii iau în calcul redeschiderea școlilor la începutul lunii martie, iar două luni mai târziu se așteaptă ca pub-urile și restaurantele să își reia activitatea. Premierul Boris Johnson intenționează să adopte o ieșire etapizată din starea de carantină impusă în Marea Britanie, care ar cuprinde revenirea angajaților la muncă în următoarele cinci luni, dar și redresarea economiei britanice, informează Reuters.

Față de toate statele occidentale, Marea Britanie s-a mișcat extrem de repede în ceea ce privește vaccinarea populației. Tocmai de aceea, vrea să se situeze și printre primele mari economii care revin la normalitate.

 

Ieșire etapizată din starea de carantină

 

Boris Johnson a anunțat că planul de ieșire din lockdown va fi stabilit în data de 22 februarie. Mai mult, premierul a transmis că acesta va fi etapizat și precaut, dar „ireversibil”. Cel mai probabil, școlile se vor redeschide pe 8 martie, alături de un program de testare în masă pentru monitorizarea focarului. Ziarul Daily Mail a punctat că, în timp ce angajaților care prestează muncă de birou li se va spune să continue să lucreze de acasă pentru încă o perioadă, alte sectoare ale economiei, cum ar fi rezervările de vacanțe și hotelurile mai mari, se vor redeschide în aprilie.

În ceea ce privește activitățile în aer liber, cum ar fi parcurile tematice și grădinile zoologice, dar și golful, sălile de sport în aer liber și tenisul ar putea fi reluate tot în aprilie, iar pub-urile, barurile și restaurantele ar trebui să aștepte până în luna mai.

Cazurile de COVID-19 au explodat în Marea Britanie în ultimele săptămâni, din cauza unei noi versiuni mai contagioase a virusului. Duminică, 14 februarie, au fost înregistrate aproape 55.000 de cazuri noi şi, în total, peste 75.000 de persoane din ţară au decedat din cauza COVID-19 în timpul pandemiei, al doilea cel mai mare bilanţ din Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel