Carantină, prelungită până pe 30 aprilie, la granița României. Anunțul autorităților

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
covid_carantina
covid_carantina

Guvernul de la Kiev a prelungit regimul de carantină din Ucraina până pe 30 aprilie. Potrivit deciziei, în ţara vecină vor fi implementate patru grade de alertă, în funcţie de numărul persoanelor infectate. 

 

 

 

Astfel, autoritățile locale vor putea declara în fiecare zonă în parte alertă de gradul roșu, portocaliu, galben sau verde. Decizia intră în vigoare din 24 februarie.

„Propunem extinderea perioadei de carantină în Ucraina până la 30 aprilie 2021.  De asemenea, propunem stabilirea unei carantine cu introducerea nivelurilor de pericol epidemic. Propunem să fie o împărțire pe patru niveluri ”, a declarat ministrul sănătății Maxim Stepanov înainte de a lua decizia. 

Ce restricții se vor aplica în perioada 24 februarie - 30 aprilie

-  Zona „galbenă” include restricții care sunt în vigoare acum.

-  Restricțiile zonei roșii vor fi introduse dacă doi din cinci indicatori de incidență a cazurilor COVID se mențin la fel timp de trei zile la rând.

- Dacă un singur indicator se menține timp de cinci zile, atunci regiunea intră în zona „portocalie”.

- Zona „verde” va fi introdusă dacă există doi indicatori: incidența infecțiilor respiratorii acute în cel puțin 13 regiuni nu depășește 50% din pragul epidemiologic prevăzut pentru această regiune; rata cazurilor depistate nu depășește 5%.

De la începutul pandemiei, în Ucraina au fost testate pozitiv cu COVID-19 peste 1,2 mln de oameni. Dintre aceștia, aproape 27 de mii au murit. În prezent, în țara vecină sunt cel puțin 152 de mii de cazuri active.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel