Marea Britanie. ROMÂNII care și-au deschis BORDEL de LUX lângă stadionul lui Liverpool

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O casă elegantă din centrul orașului Liverpool (Anglia) a fost transformată în bordel de mai mulți interlopi din Dâmbovița. Membrii grupării au racolat în ultimii ani cel puțîn 50 de tinere din România pe care le-au transformat în prostituate de lux.

Afacerea era una profitabilă, de ordinul sutelor de mii de lire sterline, iar banii au fost investiți în autoturisme de ultima generație și imobile. Niciunul dintre proxeneți nu are un loc de muncă stabil, relatează Ziare.com.

Cele mai multe fete au căzut în capcană rețelei prin metoda „lover boy” sau „Casanova”, s-au prostituat din dragoste pentru cel care le-a racolat. Proxeneții le pacaleau că vor avea un viitor frumos împreună, dar că au nevoie de bani pentru asta, iar singură soluție era prostituția.

 

Perchezițiile DIICOT

 

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) - Structura Centrală au făcut astăzi 14 percheziții în Dâmbovița, iar 10 persoane au fost aduse la audieri.

În acest caz, magistrații români lucrează într-o echipă comună cu ofițerii britanici din cadrul North West Regional Organised Crime Unit.

 

Bordelul, lângă Anfield

 

Potrivit datelor procurorilor DIICOT, tinerele care ajungeau în Liverpool erau introduse imediat pe „piața serviciilor sexuale” prin intermediul anunțurilor create și postate în mediul online pe cele mai importante site-uri dedicate, respectiv www.adultwork.uk și www.vivastreet.uk.

Sediul central al afacerii era într-o vila cochetă, la câteva străzi de stadionul Anfield, unde joacă echipa de fotbal Liverpool.

Femeile traficate erau preluate de la aeroport și duse la această adresa, unde erau fotografiate și li se creau profilurile pe site-ul cu servicii sexuale Adultwork.com.

 

IP-ul a lăsat urme pe site-uri

 

Interlopii români au fost filați de polițiștii britanici, iar telefoanele lor au fost interceptate, susțin surse judiciare pentru Ziare.com.

„S-a demonstrat că pentru mai multe profiluri diferite care ofereau servicii sexuale în diferite locuri din Marea Britanie, numărul de telefon din anunț era localizat la celula telefonică din acea vilă. Practic, această adresă funcționa ca un call center.

Mai mult, din datele obținute de la site-urile de anunțuri, ofițerii britanici au stabilit că cea mai utilizată adresa IP pentru a fi create profilurile femeilor era din acea casă”, explică sursele citate.

Cel puțin 17 profiluri Adultwork ale unor femei diferite au fost identificate că fiind înregistrate sau accesate ultima dată de la adresa IP înregistrată în acel imobil.

 

Camere închiriate la hotel

 

Anchetă a dezvăluit că activitatea de prostituție a tinerelor se realiza și prin plasarea acestora în diferite hoteluri de pe teritoriul Marii Britanii, de asemenea, tot în mod organizat, membrii grupării efectuând rezervări de camere unde acestea întrețineau relații sexuale contra-cost.

„Adesea tinerele erau însoțite de către membrii grupării, pentru a li se asigura protecția, dar și pentru a fi supravegheate. Camerele erau închiriate pe perioade de doar 2-3 zile, pentru a se evita riscul că personalul hotelier să denunțe activitatea”, declara sursele citate.

 

Monitorizați în România

 

În paralel cu anchetă din Liverpool, membrii grupării au fost monitorizați în România de procurorii DIICOT.

O mare pare din bani erau redirecționați în România.

„Activitatea infracțională a fost una profitabilă, dovadă fiind bunurile achiziționate de-a lungul timpului în România (imobile, autoturisme, alte proprietăți), finanțarea unor afaceri ori adoptarea unui stil de viață costisitor”, susțin sursele citate.

De altfel, sume mari de bani s-au găsit la perchezițiile de astăzi. Ancheta în acest caz vizează infracțiunile de grup infracțional organizat, constituit în scopul săvârșirii infracțiunilor de proxenetism și spălare de bani.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel