Marea Britanie. Românca moartă în atacul terorist din Londra a fost omagiată: „Andreea era o fată frumoasă, inteligentă, cu o mare poftă de viață”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Marea Britanie. Româncă, moartă în atacul terorist din Londra: „Andreea era o fată frumoasă, inteligentă, cu o mare poftă de viață”
Marea Britanie. Româncă, moartă în atacul terorist din Londra: „Andreea era o fată frumoasă, inteligentă, cu o mare poftă de viață”

Andreea Cristea, o româncă în vârstă de 31 de ani, a fost omagiată la cinci ani de la atacul terorist de pe podul londonez Westminster din Marea Britanie.

Sora Andreei, care a murit în urma unui atac terorist de la Londra, i-a adus un omagiu româncei. Andreea Cristea, în vârstă de 31 de ani, a fost printre cei uciși în incidentul de acum cinci ani din 22 martie 2017.

Ea a fost aruncată în râul Tamisa când Khalid Masood, în vârstă de 52 de ani, a intrat cu mașina în pietoni pe podul Westminister, înainte de a înjunghia un polițist pe terenul parlamentului britanic. Andreea a fost scoasă din râu, dar a murit ulterior la spital. Sora ei, Magda Țoi, a declarat pentru Euronews că la cinci ani de la incident nu a putut înțelege de ce soarta a fost atât de crudă cu Andreea.

Ea a descris-o drept „o fată frumoasă, inteligentă, implicată, plină de suflet, cu o mare poftă de viață”.

„Este foarte greu ceea ce simțim, nu poate fi descris în cuvinte”, a spus Magda. „Era doar un copil. Avea doar 31 de ani, toată viața înainte. Voia să-și întemeieze o familie, toate visele i-au fost spulberate într-o fracțiune de secundă. Era în locul nepotrivit la momentul nepotrivit”.

 

Andreea era în vizită la Londra 

 

Andreea, din Constanța, se afla în vizită la Londra împreună cu iubitul ei, Andrei Burnaz, care își sărbătorea ziua de naștere în ziua atacului. Magda a spus că Andrei a fost cel care i-a dat vestea incidentului.

„Nu am înțeles ce spunea, țipa, spunea că nu o găsește”, a declarat Magda, potrivit Euronews. „I-am spus să o caute. Mi-a spus că a fost un accident, nu știa unde este Andreea, că poate a sărit în apă. Atunci am pornit televizorul și am văzut ce s-a întâmplat. Toate posturile de televiziune au relatat că o femeie a căzut în apă. Atunci am început să sun la toate spitalele. Nimeni nu îmi spunea nimic, nu primeam nicio informație. Între timp îmi cumpărasem deja biletul de avion. M-au sunat polițiștii după vreo două ore și mi-au explicat exact ce s-a întâmplat. M-au luat de la aeroport și m-au dus direct la spital. Mi-au spus că este foarte grav, fusese deja operată, dar nimeni nu știa care ar fi evoluția”.

 

„Deși au trecut cinci ani de când nu mai este printre noi, ne gândim mereu la ea”

 

Andreea a suferit o intervenție chirurgicală de urgență pentru un cheag de sânge la creier, dar a murit la mai bine de două săptămâni după incidentul din 6 aprilie.

„Deși au trecut cinci ani de când nu mai este printre noi, ne gândim mereu la ea”, a spus Magda. „Tatăl nostru a murit când ea avea 13 ani, mama era bolnavă, așa că ne aveam doar una pe cealaltă. Întotdeauna și-a dorit să călătorească, îi plăcea foarte mult să plece în vacanțe, să vadă lumea, să se cunoască pe ea însăși”.

Pe lângă Andreea, au mai murit în atac și bărbatul din Utah, Kurt Cochran, în vârstă de 54 de ani, britanicii Leslie Rhodes, 75 de ani, și Aysha Frade, 44 de ani, și ofițerul de poliție Keith Palmer, în vârstă de 48 de ani. Atacatorul, Masood, a fost împușcat mortal de poliție.

 

„Trebuie să ne bucurăm de cei dragi în fiecare moment în care sunt în viață”

 

Magda a spus că este în legătură cu familiile altor victime și că guvernul britanic le-a invitat să participe la comemorări.

„În toată durerea pe care o simt, am un mesaj pentru toți cei care citesc aceste rânduri”, a adăugat Magda. „Trebuie să ne bucurăm de cei dragi în fiecare moment în care sunt în viață. Trebuie să trăim fiecare moment la intensitate maximă pentru că nu știm dacă vom reuși mâine. Trebuie să ne apreciem mai mult, să ne iubim și bucurați-vă unul de celălalt mai mult”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel