EXCLUSIV  Marea Britanie. Român, tratat INUMAN într-o închisoare din Londra. Povestea CUTREMURĂTOARE spusă de soția sa

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Stiridiaspora prezintă cazul incredibil al unui român închis în Marea Britanie. Potrivit soției sale, bărbatul este bătut și ținut fără mâncare și apă.  

Caz incredibil la o închisoare din Londra, acolo unde un român este tratat inuman și ținut în condiții greu de imaginat. Bărbatul este bătut atât de gardieni, cât și de ceilalți deținuti, fiind ținut făra apă, mâncare sau medicamente. 

Soția românului încarcerat la Penitenciarul Wandsworth, a vorbit pentru știridiaspora, despre coșmarul prin care trece soțul ei, în speranța că cineva va interveni și îl va ajuta. Situația ne-a fost semnalată chiar de femeie, disperată că nimeni nu o bagă în seamă. 

Redăm mai jos povestea, așa cum am primit-o la redacție:

Povestea începe în 21 iulie, atunci când românul a făcut scandal într-un cazino din centrul Londrei, după ce i s-a refuzat plata unui câștig. Polițiștii sosiți la fața locului l-au săltat imediat și din acel moment a început coșmarul.

Potrivit soției românului, deși familia a încercat în repetate rânduri să-l viziteze, acest drept i-a fost refuzat fără nici o explicație. La audierea din data de 07 septembrie, acesta a fost ținut închis singur, fără apă și mâncare, într-o cameră din tribunal, de la 06 dimineața până la ora 15.00, atunci când a fost adus în fața judecătorului. În tot acest timp, familia a fost ținută departe și nu li s-a dat nici o informație. La finalul zilei, acesta a fost transportat imediat înapoi la pușcărie, iar soția și copii săi au fost trimiși la plimbare.

În seara de 08 septembrie, românul a fost mutat din celula sa, după ce a fost bătut de ceilalți deținuți, sub ochii gardienilor. Tot în acea seară i s-au furat hainele, cardul de prizonier și i-a fost aruncată o substanță acidă pe față.

Coșmarul românului a continuat zile la rând, acesta primind de mâncare doar pâine uscată, în condițiile în care are dreptul de a-și comanda mâncare de la cantina penitenciarului. 

Cea mai gravă problemă semnalată de Lucia Teodosia este însă starea de sănătate în care se regăsește acum soțul său: acestuia i-au apărut bube în cap, o infecție gravă îi mănâncă unul din picioare și i se refuză medicația pentru afecțiunea de care suferă la inimă.

Refuzul accesului la servicii medicale este o gravă încălcare a drepturilor românului.

Din câte se pare, autoritățile se pregătesc să-l extrădeze, însă această acțiune a fost contestată. El are familia în Londra, unde a și muncit câțiva ani cu forme legale.

În prezent, românul așteaptă următorul termen în proces, care însă nu i s-a comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel