Marea Britanie. Proteste violente în ziua ridicării restricţiilor: "Ruşine poliţiei! Arestaţi-l pe Boris Johnson!" - VIDEO

Andreea Cosma |
Data publicării:
captura video The Sun
captura video The Sun

Sute de protestatari care se opun vaccinării şi restricţiilor au fost implicaţi în confruntări cu forţele de ordine, luni după-amiază, în centrul Londrei, conform publicaţiei The Evening Standard.

Violenţele au avut loc în faţa Parlamentului britanic, în zona Westminster din Londra.

Protestatarii au scandat "Ruşine poliţiei!" şi "Arestaţi-l pe Boris Johnson!", iar unii demonstranţi au aruncat cu sticle spre agenţii forţelor de ordine. Traficul rutier a fost oprit în zonă din cauza protestelor.

Poliţia metropolitană londoneză a anunţat că 11 protestatari au fost reţinuţi.

"Răspundem la o demonstraţie în faţa Parlamentului. Grupuri de oameni au blocat circulaţia. Agenţii de poliţie sunt la faţa locului, discută cu protestatarii şi încearcă să deblocheze rapid şoseaua", a comunicat Poliţia metropolitană londoneză. Conform unor surse, la protest participă circa 2.000 de persoane.

Mulţi protestatari au pancarte pe care scrie "Libertate". Oamenii sunt nemulţumiţi de restricţiile de călătorie şi de condiţionarea accesului la anumite evenimente de prezentarea unui certificat COVID-19 care să ateste vaccinarea sau rezultatul negativ al unui test.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel