Marea Britanie. Povestea Dianei, acuzată că și-a răpit copilul și ținută în arest, a impresionat românii: „N-ai cum să stai nepăsător”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Dianei Bercuci, o tânără mamă româncă, a fost arestată în urmă cu șapte luni în Marea Britanie sub acuzația că și-ar fi răpit copilul pe care îl are cu un cetățean britanic. Mai multe persoane s-au mobilizat și au organizat o strângere de fonduri online pentru ca Diana, rămasă fără un loc de muncă și fără bani, să poată să fie reprezentată în instanță printr-un avocat și să-și apere cauza.

Povestea Dianei, focșăneanca de 35 de ani care se află într-o închisoare din Heathrow, este una dramatică. Femeia de 35 de ani se afla de multă vreme în proces cu tatăl copilului ei, cetățean britanic. Acesta i-a făcut plângere atât la poliția din Marea Britanie, cât și la autoritățile române. Procesul din România ar fi trebuit să aibă apelul în luna decembrie, însă Diana nu a mai apucat să-și pledeze cauza.

Citește și Marea Britanie. Româncă, acuzată că și-a răpit propriul copil: „Mă tratează discriminator! Sunt pur și simplu traumatizată”

Când a plecat la un training în Marea Britanie, unde de altfel ea mai lucrase temporar și în trecut, a fost arestată pe aeroport. Autoritățile britanice nu au ținut cont că exista un proces pe rol în România.

„Sunt distrusă din toate punctele de vedere, și emoțional, și mental. Nu mi-am mai văzut copilul de șapte luni”, a spus pentru Libertatea tânăra mamă. Povestea româncei a impresionat femei din Marea Britanie, Franța, Italia, chiar Statele Unite, mame care au trecut prin situații similare și care și-au dorit să o ajute pe Diana.

 

Strângere de fonduri pentru româncă 

 

Au luat legătura cu ea în penitenciar și au decis să facă o strângere de fonduri pentru româncă pe o platformă online de profil. Deja s-au strâns 2.200 de lire sterline, însă ținta este de 30.000, pentru ca tânăra mamă să își permită un avocat în Regatul Unit și să rămână acolo până la finalizarea procesului.

„N-ai cum să stai nepăsător la o astfel de problemă”, a spus, potrivit Libertatea, una dintre femeile care s-au implicat să o ajute pe Diana Bercuci. Aceasta a luat legătura cu Diana și pentru că a trecut printr-o situație similară, vrea să îi fie alături în această perioadă.

„Mi s-au încălcat toate drepturile și mă tratează într-un mod extraordinar de discriminator pentru că sunt româncă și el e englez”, a spus Diana Bercuci. Arestul ei a fost prelungit din cauza pandemiei de COVID-19, care a dus la amânarea termenelor de judecată cu minimum două luni.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel