Marea Britanie: Șofer ROMÂN de TAXI, AMENINȚAT de un englez: „Îți rup capul”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un fost militar britanic, în vârstă de 46 de ani, a lansat un atac rasist virulent asupra unui șofer român în Plymstock, Marea Britanie.

Potrivit plymouthherald.co.uk, britanicul a urmărit mașina condusă de român, după ce acesta i-a tăiat fața la un sens giratoriu din oraș.

Bărbatul a recunoscut abia la proces abuzul rasist agravat și hărțuirea agravată, comise pe 22 octombrie față de un taximetrist român. La poliție s-a declarat nevinovat.

Procurorul a spus că autoturismul condus de englez și taxiul condus de român aproape s-au ciocnit într-un sens giratoriu din Plymstock. Englezul l-a urmărit apoi pe român, care și-a continuat drumul.

Când acesta din urmă a oprit, Evans a mers la fereastra deschisă a mașinii și a început să strige și să înjure. Apoi, s-a luat de accentul românului.

„A strigat în sensul «de ce nu este la el în țară». Străinii nu ar trebui lăsați să conducă în țara asta. Data viitoare când te văd, îți rup capul”, a spus procurorul. După care s-a întors atunci când a văzut că românul s-a dat jos din taxi și i-a fotografiat numărul de înmatriculare. A smuls telefonul victimei și i l-a aruncat într-o curte din apropiere.

Citește și Marea Britanie. Șofer ROMÂN de TIR, arestat după ce a băgat un coleg în comă

Șoferul care este în Marea Britanie de șase ani, a spus că este obișnuit cu abuzurile rasiste, dar că acesta este cel mai grav incident care i s-a întâmplat.

„Eu am încercat să-l liniștesc, dar imediat ce am vorbit, el a auzit accentul", a spus românul în declarația sa. El a spus, într-o declarație citită în instanță: „Cuvintele lui au fost oribile. M-a făcut să mă simt un om inferior, care nu are niciun drept".

Avocatul britanicului a declarat că clientul său nu a declarat că este vinovat la poliție din cauza rușinii. El a spus că englezul a luptat în Afganistan și are „probleme legate de copilărie" și suferă de tulburări și de stres post-traumatic.

Judecătorul l-a condamnat Evans o sentință de 12 luni de închisoare cu suspendare și termen de probă de doi ani. De asemenea, trebuie să plătească costuri de 1.200 de lire sterline și o sumă de 240 de lire sterline compensație către victimă.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel