Marea Britanie. O „minge de foc” misterioasă, observată deasupra Scoţiei şi Irlandei de Nord

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Marea Britanie: O „minge de foc” misterioasă, observată deasupra Scoţiei şi Irlandei de Nord
Marea Britanie: O „minge de foc” misterioasă, observată deasupra Scoţiei şi Irlandei de Nord

Peste 200 de notificări au fost primite de la persoane care au raportat prezenţa unei ''mingii de foc'' misterioase care a traversat cerul în timpul nopţii deasupra Scoţiei şi Irlandei de Nord, relatează joi dpa.

Reţeaua Meteor din Marea Britanie a anunţat că a început să primească notificări în legătură cu o „minge de foc” observată pe cer în timpul nopţii şi că „investighează pentru a stabili dacă obiectul a fost un meteorit sau resturi spaţiale”, adăugând că majoritatea rapoartelor provin din Scoţia şi Irlanda de Nord.

Danny Nell, în vârstă de 21 de ani, îşi plimba câinele în Johnstone, la vest de Paisley şi Glasgow, când a văzut mingea de foc.

„Îmi plimbam câinele, era aproape ora 22:00, când am văzut o lumină puternică pe cer şi mi-am scos telefonul şi am filmat”, a declarat bărbatul din Glasgow pentru agenţia de presă PA.

„La început m-am gândit că poate fi un foc de artificii pentru că sunt multe partide de fotbal în Scoţia, dar mi-am dat seama rapid că nu era vorba despre asta şi am scos telefonul să văd dacă pot să surprind momentul”, a adăugat el.

 

„A fost incredibil”



Steve Owens, astronom şi comunicator ştiinţific la Glasgow Science Centre, a afirmat că a văzut „mingea de foc” în timp ce trecea deasupra Scoţiei miercuri seara.

„A fost incredibil. Stăteam în camera de zi exact la ora 22:00 noaptea trecută şi am văzut pe fereastră, spre sud, această minge de foc luminoasă, acest meteorit care străbătea cerul şi mi-am dat seama că a fost ceva special. Nu era perfect vizibil. Am putut vedea că se fragmentează, s-au desprins bucăţi mici din el”, a spus Steve Owens, adăugând că este posibil ca obiectul să fi aterizat, însă este „foarte puţin probabil” să fi aterizat în Scoţia. 

 

Vezi și 

 

Un depozit de muniție rusesc a fost distrus cu rachete HIMARS furnizate de SUA. Un comandant este ucis, iar trupele invadatoare sunt aruncate în aer

 

Încă un depozit de muniție rusesc a fost distrus cu rachete HIMARS furnizate de SUA. De asemenea, un comandant de parașutiști este ucis și trupele invadatoare sunt aruncate în aer de un atac de mortier în cele mai recente pierderi pentru forțele lui Putin.

Ucraina și-a dezlănțuit puterea de foc reînnoită asupra forțelor rusești, distrugând un depozit de muniție cu rachete HIMARS furnizate de SUA și bombardând trupele de ocupație cu tiruri de mortier.

În Nova Kakhovka, locul unui atac ucrainean anterior, săptămâna aceasta, mai multe explozii au zguduit depozitul în timpul nopții, în cea mai recentă lovitură dată campaniei barbare de război a lui Putin.

Imagini împărtășite de forțele ucrainene arată cum depozitul explodează într-o minge de foc uriașă, trimițând scântei care se ridică spre cer. 

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel