Un depozit de muniție rusesc a fost distrus cu rachete HIMARS furnizate de SUA. Un comandant este ucis, iar trupele invadatoare sunt aruncate în aer

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Un depozit de muniție rusesc a fost distrus cu rachete HIMARS furnizate de SUA. Un comandant este ucis și trupele invadatoare sunt aruncate în aer / Foto: Unsplash
Un depozit de muniție rusesc a fost distrus cu rachete HIMARS furnizate de SUA. Un comandant este ucis și trupele invadatoare sunt aruncate în aer / Foto: Unsplash

Încă un depozit de muniție rusesc a fost distrus cu rachete HIMARS furnizate de SUA. De asemenea, un comandant de parașutiști este ucis și trupele invadatoare sunt aruncate în aer de un atac de mortier în cele mai recente pierderi pentru forțele lui Putin.

Ucraina și-a dezlănțuit puterea de foc reînnoită asupra forțelor rusești, distrugând un depozit de muniție cu rachete HIMARS furnizate de SUA și bombardând trupele de ocupație cu tiruri de mortier.

În Nova Kakhovka, locul unui atac ucrainean anterior, săptămâna aceasta, mai multe explozii au zguduit depozitul în timpul nopții, în cea mai recentă lovitură dată campaniei barbare de război a lui Putin.

Imagini împărtășite de forțele ucrainene arată cum depozitul explodează într-o minge de foc uriașă, trimițând scântei care se ridică spre cer. 

 

Atacul din regiunea Kherson a ucis 13 ocupanți


Atacul din regiunea Kherson a ucis 13 ocupanți, a declarat Serhiy Bratchuk, purtător de cuvânt al administrației regionale din Odesa, citat de Comandamentul Operațional Sud.

La începutul acestei săptămâni, același oraș a fost vizat de Ucraina folosind rachete HIMARS, ucigând 52 de persoane, potrivit armatei ucrainene, conform Daily Mail. 

America a început să trimită sistemele avansate de artilerie cu rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei luna trecută, după solicitări repetate din partea Kievului, care a declarat că are nevoie de aceste arme pentru a egaliza condițiile de luptă cu bateriile rusești din Donbas.

Sistemele sunt solicitate pentru capacitatea lor de a efectua lovituri de precizie pe distanțe lungi - mai mult decât dublul razei de acțiune a obuzierelor pe care Occidentul le-a trimis deja.

Comandanții ucraineni au declarat anterior că intenționează să folosească sistemele de artilerie pentru a lovi adânc în spatele liniei de front rusești, distrugând posturi de comandă și depozite de muniție.

 

 

Forțele speciale ucrainene au eliminat trupele rusești care se instalaseră în clădiri civile

 

Biroul de comunicare strategică (StratCom) al Forțelor Armate ale Ucrainei a distribuit ieri imaginile care arată loviturile de mortier asupra forțelor de ocupație.

Soldații ruși au fost eliminați de către Forțele ucrainene pentru operațiuni speciale (SSO), care este o ramură a armatei formată exclusiv din trupe Spetsnaz - forțe speciale.

SSO are în mod obișnuit sarcina de a efectua operațiuni care implică colectarea de informații, efectuarea de misiuni speciale de recunoaștere, efectuarea de acte de sabotaj și desfășurarea de război psihologic.

 

Un alt colonel rus a fost ucis

 

Pentru a se adăuga la succesele ucrainene, un alt colonel rus a fost ucis. Colonelul Maxim Kudrin, în vârstă de 30 de ani, era un parașutist de rang înalt. El era comandantul adjunct al Diviziei 106 aeropurtate Tula pentru armament.

În mod obișnuit, Rusia nu-și anunță pierderile, dar sora sa, Irina Zheltukhia, în vârstă de 40 de ani, a confirmat că înmormântarea sa va avea loc sâmbătă în orașul siberian Omsk.

Se crede că a murit într-un atac cu rachete HIMARS, care au făcut ravagii în recentele atacuri ucrainene asupra pozițiilor rusești.

Colonelul Kudrin este cel de-al 77-lea colonel rus cunoscut care a pierit în război.

Armata ucraineană, care a raportat bombardamente rusești și atacuri aeriene asupra Siversk și Kramatorsk, a declarat că menține linia de apărare pe toate fronturile și că respinge toate încercările de asalt.

Orașul Soledar, văzut ca o poartă de acces către orașul ucrainean Bakhmut și Kramatorsk, a fost bombardat și el, a precizat armata ucraineană.

Ministerul britanic al Apărării a declarat că se pare că forțele rusești se străduiesc să avanseze în estul Ucrainei, în timp ce războiul se apropie de cinci luni, deoarece nu au reușit să adune masa critică necesară pentru a avansa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel