Marea Britanie îşi extinde campania de vaccinare

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Marea Britanie şi-a extins luni campania sa de vaccinare împotriva coronavirusului la persoanele în vârstă peste 70 de ani, în momentul intrării în vigoare a carantinei impuse tuturor noilor veniţi pentru a încerca să evite importul unor noi tulpini, notează AFP.

Lovită de o nouă tulpină a coronavirusului care poate fi cu 70% mai contagioasă potrivit autorităţilor sanitare, Marea Britanie deplânge cel mai grav bilanţ din Europa cu peste 89.000 de morţi.

Acuzat de la începutul crizei ca a impus restricţii prea târziu, apoi că le-a ridicat prea repede, ignorând avizul oamenilor de ştiinţă. guvernul lui Boris Johnson îşi concentrează eforturile asupra vaccinării în masă, sperând să iasă din cel de-al treilea lockdown la începutul lui martie.

De la declanşarea campaniei de vaccinare pe 8 decembrie, peste 3,8 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin în Marea Britanie, prima ţară occidentală care a început acest proces.

Până în prezent îndreptată spre grupa de vârstă de peste 80 de ani, rezidenţii căminelor de bătrâni şi îngrijitorii lor, precum şi spre personalul medical din prima linie, vaccinarea se extinde luni.

Dacă vaccinarea primelor grupuri "rămâne o prioritate", centrele de vaccinare dispun de aprovizionarea şi capacitatea necesară pentru a începe vaccinarea persoanelor "peste 70 de ani şi persoanelor extrem de vulnerabile", a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat, transmite Agerpres.

Guvernul şi-a stabilit ca obiectiv să vaccineze cele patru grupuri prioritare, circa 15 milioane de persoane, până la jumătatea lui februarie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel