Marea Britanie: în ce condiții proprietarul poate să intre în casă fără permisiunea ta

Elena Didila |
Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie creată de SHVETS production, de la Pexels
Fotografie creată de SHVETS production, de la Pexels

În acest articol vom afla dacă proprietarii unei case au dreptul să intre în proprietatea închiriată de voi fără permisiunea dumneavoastră.

Când închiriezi o casă, uneori lucrurile îți pot scăpa de sub control, mai ales dacă proprietarul vine pe neașteptate sau încearcă să intre în casă când nu ești acolo.

Pot proprietarii să intre în casa voastră oricând doresc?

 

Răspunsul este: NU, proprietarii nu pot intra în apartamentul, casa sau camera închiriată fără consimțământ. De fapt, este ilegal ca un proprietar (sau un agent care vă gestionează locația) să intre în casă după cum dorește. De asemenea, este ilegal să vină la ușă fără să își anunțe prezența ÎN SCRIS!

Din momentul în care plătiți pentru a locui în acel imobil, aveți tot dreptul să vă bucurați liniștiți de proprietate, în calitate de chiriaș.

Pentru lucruri precum reparații sau inspecții (ocazionale, convenite), proprietarii trebuie să notifice că trebuie să acceseze proprietatea, scrie ziarulromânesc.net.

 

Cum se face notificarea?

 

Conform legii privind proprietarul și chiriașul din 1985, prietarul trebuie să notifice în scris cu cel puțin 24 de ore înainte de a intenționa să se prezinte la proprietatea dumneavoastră.

În notificare proprietarul  trebuie să precizeze, de asemenea, motivul pentru care nevoie de acces – și să se asigure că acesta se face într-un timp rezonabil.

Din punct de vedere tehnic, în calitate de chiriaș, puteți refuza să acordați permisiunea dacă nu ați primit notificare sau nu există un termen rezonabil.

Dacă a existat un număr excesiv de vizite care vă fac să pierdeți „viața liniștită” în proprietate – puteți, de asemenea, să refuzați accesul.

 

Proprietarii din Marea Britanie, OBLIGAȚI să verifice identitatea tuturor chiriașilor

 

Majoritatea chiriașilor vor avea contracte care arată că proprietarul este responsabil pentru anumite reparații – și vor trebui, de asemenea, să gestioneze lucruri precum verificările de siguranță la gaz, verificările alarmelor de fum etc.

În aceste cazuri, ei vor avea nevoie de acces acordat lucrătorului în cauză. Dar ar trebui să primiți în continuare notificare, conform legii.

Dacă cineva de la o companie de gaz, apă sau securitate apare la ușa dumneavoastră și are nevoie de acces pentru reparații sau teste – dar nu ați primit o notificare – nu trebuie să îi lăsați să intre.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel