Marea Britanie: Fetița unei românce a murit în brațele sale după trei diagnostice greșite. „Lumea mea s-a prăbușit!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Kerryanne, fetița de 7 ani a unei românce din Marea Britanie, Neluța Stan, a murit în urmă cu câteva zile după ce i s-au pus trei diagnostice greșite, fiind de fiecare dată trimisă acasă de la spital și tratată cu paracetamol. După două operații pe creier, fata a sfârșit chiar în brațele mamei.

Neluța Stan, o româncă stabilită în Leicester, Anglia, consideră că personalul medical de la A&E Royal Infirmary a eșuat în actul medical, fapt care a dus la moartea fiicei sale, Kerryanne Cotto Centeno, în vârstă de 7 ani. Fata a murit din cauza meningitei, dar medicii au trat-o ca pe o simplă răceală.

Kerryanne Cotto Centeno, care era elevă la Școala Primară Hazel, a murit la începutul acestei luni la Queen's Medical Center, Nottingham, după ce mama ei a spus că medicii de la Leicester Royal Infirmary au trimis-o în mod repetat acasă atunci când a devenit bolnavă și nu a reușit să o diagnostigheze și, prin urmare, să o trateze pentru meningită.

Neluța, care locuiește pe Narborough Road, a spus că și-a dus fiica la A&E la LRI de trei ori înainte ca fiica ei să moară: O dată, marți 10 decembrie, din nou joi, 12 decembrie și pentru a treia osensibilitate la lumină. Medicii au trimis-o acasă pe mamă cu fetița de șapte ani și i-au prescris doar paracetamol. Documentele de la una dintre internări afirmă gastroenterita ca diagnostic.

Mama, în genunchi în fața medicilor, implorând să îi salveze fiica

 

Pe 20 decembrie, Kerryanne și-a pierdut cunoștința acasă. Mama ei a sunat la ambulanță de mai multe ori, dar i s-a spus că are de așteptat între „trei și patru ore” pentru o ambulanță. Într-un final a ajuns la o cameră de urgență și i s-a spus  că fetița are „presiune intracraniană”. A fost internată în unitatea de terapie intensivă. 

Trei nopți mai târziu, Kerryanne a fost intubată pentru a o ajuta să respire și mamei sale i s-a spus că „jumătate din creierul ei este mort” și că are nevoie de transfer la Nottingham. Medicii de aici au diagnosticat-o tardiv pe fetiță cu meningită. Kerryanne a avut prima operație în Ajunul Crăciunului. O a doua operație a avut loc joi, 2 ianuarie. 

„La o zi după ce copilul meu a făcut prima operație cerebrală, am coborât în genunchi în fața unui medic și l-am rugat să mă ajute, să-mi salveze copilul”, a mai povestit românca. Femeia a fost sfăturită apoi să ia legătura și cu tatăl fetiței sale, care a venit de îndată din SUA. După discuții cu medicii, marți, 7 ianuarie, Kerryanne a fost deconectată de la apartele care o țineau în viață., fiindu-i pronunțat decesul. Fetița de 7 ani a murit chiar în brațele mamei.

„Am fost trimisă acasă de parcă nu aș fi avut copil niciodată!“

 

„Mi-au dat un pahar cu apă și trei pastile pentru liniștire. Apoi mi s-a cerut să plec. Am fost trimisă acasă de parcă nu aș fi avut copil niciodată!“, povestește mama fetiței, Neluța Stan.

„Întreaga mea lume s-a destrămat când am aflat că fiica mea a fost trimisă la morgă și trebuie să plec acasă fără copilul meu. Lumea mea s-a prăbușit. Am mers cu ea la spital într-o zi și am venit acasă câteva zile mai târziu, fără ea. Nu mai există nimic în jurul meu. Nimic!“, a povestit Neluta Stan, pentru LeicestershireLive, ajutată de un traducător.

După moartea lui Kerryanne, Neluța a cerut rapoarte și documente legate de tratamentul fiicei sale la ambele spitale, dar că nu a primit nimic oficial de la niciun spital din Nottingham sau din Leicester, explicândui-se că îi vor fi înmânate după ce va fi investigat decesul. 

Comunitatea românilor din Leicester au planificat un protest tăcut înfața  departamentului A&E pentru copii la LRI, între 15:00 și 18:00. „Am venit aici pentru a trăi o viață bună. Ne-am adus copiii. Trebuie să o ajutăm pe Neluța să obțină răspunsuri. Vrem să știm ce s-a întâmplat. Ea are sprijinul tuturor. Vom avea un protest liniștit cu flori, lumânări și fotografii cu Kerryanne, astfel încât oamenii să știe că s-a întâmplat asta“, a declara Radu Dăscălescu, unul dintre organizatorii evenimentului și susținătorul Neluței.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel