Marea Britanie. Doi șoferi români de TIR, judecați pentru contrabandă cu arme de foc

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Doi șoferi români de TIR sunt acuzați de trafic de arme, după ce au fost găsite mai multe pistoale ascunse în camionul lor. Ionuț și Constantin sunt judecați în Marea Britanie. 

Doi români sunt acuzați în Marea Britanie pentru trafic de arme după ce în camionul lor au fost găsite trei pistoale de 9 mm și doi albanezi.

Potrivit unui comunicat al Agenției pentru Combaterea Criminalității (National Crime Agency), pe data de 12 iulie 2021, polițiștii de frontieră de la Dover au oprit pentru un control camionul în care se aflau Ionuț Constantin Diaconu (35 de ani), din Râmnicu Vâlcea și Constantin Neacșu (38 de ani) din comuna vâlceană Bujoreni.

În interiorul camionului au fost găsiți doi albanezi care au fost predați agenților de la Imigrări, dar și trei pistoale de 9 mm. Anchetatorii au bănuiala că acestea au fost transformate în arme cu muniție letală pentru că păreau a fi fost fabricate pentru gloanțe oarbe.

Cei doi români au fost acuzați de contrabandă cu arme de foc.

Pe 15 iulie, Diaconu și Neacșu au fost arestați preventiv, iar pe 10 august vor fi duși din nou în fața judecătorului.

Un ofițer NCA a declarat că gravitatea acestor fapte nu poate fi subestimată: „Armele de foc sunt folosite de grupurile infracționale organizate pentru a amenința și a intimida pe alții, fapte care uneori se soldează cu pierderi de vieți omenești”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel