Marea Britanie. Diagnostic greşit de COVID-19 pentru 1.300 de persoane

Andreea Cosma |
Data publicării:

Peste 1.300 de persoane din Marea Britanie au fost informate greşit că au fost infectate cu noul coronavirus după o eroare de laborator, a anunţat sâmbătă Departamentul pentru Sănătate şi Asistenţă Socială, relatează Reuters.

"Sistemul Test and Trace al Serviciului Naţional de Sănătate (NHS) a contactat 1.311 de persoane care au fost anunţate greşit că rezultatele testelor COVID-19, efectuate în perioada 19-23 noiembrie, au fost pozitive. O problemă cu un lot de substanţe chimice de laborator a condus la anularea rezultatelor testelor", a declarat un purtător de cuvânt al departamentului într-un comunicat.

"Au fost luate măsuri rapide pentru a-i anunţa pe cei afectaţi. Ei au fost rugaţi să mai facă un alt test şi să continue să stea în autoizolare dacă prezintă simptome", a afirmat oficialul britanic.

Eroarea de laborator care a condus la informarea greşită a persoanelor a fost un "incident izolat" şi o anchetă a fost lansată în acest sens, se menţionează în comunicat.

Guvernul britanic a anunţat alocarea unei sume suplimentare de 7 miliarde de lire sterline (9,31 miliarde de dolari) pentru teste COVID-19 şi urmărirea contactelor persoanelor depistate pozitiv ca parte a unui program extins de testare în masă a populaţiei.

Marea Britanie a înregistrat în total circa 1,6 milioane de cazuri de COVID-19, dintre care 57.500 de decese, potrivit unui bilanţ Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel