Marea Britanie. Cei 6 copii morţi din cauza COVID-19 sufereau de comorbidităţi grave

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un studiu arată că cei şase copii bolnavi de COVID-19 care au murit în Marea Britanie aveau comorbidităţi foarte grave, relatează Bloomberg.

Studiul subliniază faptul că acei copii care sunt sănătoşi nu se supun riscului de a fi infectaţi cu virusul sau probabilitatea ca aceştia să intre în contact cu boala este foarte mică.

Un alt detaliu pe care îl scoate în evidenţă studiul este că pacienţii tineri de culoare sau care sunt obezi au şanse ceva mai mari de îmbolnăvire.

Cercetarea a avut în vedere 651 de cazuri analizate, dintre care 42% au reprezentat pacienţi cu probleme suplimentare de sănătate. Doar 18% dintre aceştia au fost internaţi la terapie intensivă şi 6 decese au avut la bază comorbidităţi foarte grave.

52 dintre copiii analizaţi sufereau de sindrom inflamator multisistemic, sindrom asociat cu pacienţii de coronavirus.

„Copiii care au genul acesta de probleme medicale ajung să aibă probleme cu inima”, a spus Calum Semple, medic pediatru la Universitatea din Liverpool.

 

„Este foarte rar să găseşti boli grave la copii”

 

Studiul a fost publicat în jurnalul academic BMJ.

„Este foarte rar să găseşti boli grave la copii”, a declarat Semple. Chiar şi copiii afro-americani sau cei care suferă de obezitate prezintă riscuri ceva mai mici de a se infecta, a mai spus medicul.

„Dacă eşti părinte de culoare din Glasgow sau Londra, poţi să-ţi trimit copilul la şcoală”, a adăugat Calum Semple, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel