Marea Britanie. Unui român i s-au găsit în casă peste 1 milion de lire sterline în bancnote false

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Marea Britanie. Unui român i s-au găsit în casă peste 1 milion de lire sterline în bancnote false
Marea Britanie. Unui român i s-au găsit în casă peste 1 milion de lire sterline în bancnote false

Emil Bogdan Savăstru, în vârstă de 31 de ani, a fost găsit vinovat pentru deținerea de bancnote false în valoare de peste 1 milion de lire sterline, în Bow, Londra. 

Un român a fost descoperit după ce au fost găsite bancnote contrafăcute în valoare de peste 1 milion de lire sterline, în casa sa din cartierul Bow din Londra.

La 30 ianuarie, detectivii Poliției Met au executat un mandat de percheziție la o casă din Shetland Road. În timpul căutării, au găsit în valize mari bancnote contrafăcute de 50 de lire sterline și 200 de euro în valoare de 1 milion de lire sterline.

Mai târziu în acea zi, Emil Bogdan Savăstru a fost arestat pe aeroportul Heathrow în timp ce aștepta să se îmbarce într-un zbor către Japonia.

 

„Moneda contrafăcută în Marea Britanie dăunează economiei”

 

Audiat, românul de 31 de ani a refuzat să explice de ce se aflau bancnotele în posesia sa, de unde le luase sau ce plănuia să facă cu ele.

„Fără îndoială, aceste bancnote ar fi fost folosite pentru a comite infracţiuni în Marea Britanie. Această urmărire penală de succes s-a bazat în mare măsură pe colaborarea strânsă dintre Met și Banca Angliei, lăsând puține îndoieli că Savăstru a fost vinovat de aceste infracțiuni. Moneda contrafăcută în Marea Britanie dăunează economiei și are un impact real și semnificativ asupra întreprinderilor care intră în posesia ei fără să știe”, a precizat detectivul Con Andrew Payne, care a condus ancheta.

Savăstru, fără adresă fixă, a fost găsit vinovat de o acuzație de deținere sau control asupra unei bancnote contrafăcute în urma unui proces la Isleworth Crown Court.

El va fi condamnat la aceeași instanță pe 10 februarie anul viitor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel