Marea Britanie. Român, condamnat la închisoare, după ce s-a filmat cu teancuri de bani pe TikTok

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Marea Britanie. Român, condamnat la închisoare, după ce s-a filmat cu teancuri de bani pe TikTok
Marea Britanie. Român, condamnat la închisoare, după ce s-a filmat cu teancuri de bani pe TikTok

Un român a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare în Marea Britanie după ce s-a lăudat cu banii obținuți din parfumuri furate pe TikTok.

Polițiștii britanici au găsit în telefonul lui Bogdan Florea, în vârstă de 33 de ani, mai multe imagini cu parfumurile furate.

De asemenea, au fost găsite imagini cu el în timp ce se poza cu teancuri de bancnote, dar și cu acte false. În urma unori căutări efectuate în dormitorul acestuia, autoritățile au găsit un geamantan și o geantă care conțineau 131 de produse scumpe de parfumerie și frumusețe.

Majoritatea încă aveau etichete, însă printre produse se aflau și mostre de parfumuri, conform poliției locale din Surrey.

 

Român, condamnat la închisoare în marea Britanie

 

Florea a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare după ce a pledat vinovat pentru mai multe furturi în Surrey, Hampshire și Thames Valley, regiuni în vestul și sud-vestul Londrei, relatează Știrile PRO TV. Florea, care locuia pe Houseman Road în Farnborough, a apărut la instanța din Guildford luni, 11 aprilie și a recunoscut furturile din farmacii pe care le-a înfăptuit între iulie și septembrie 2021.

După spargerea dată de el pe 28 septembrie 2021, polițiștii au identificat mașina acestuia în zonele în care primiseră raporturi de furturi similare. Când au ajuns la adresa lui Florea în următoarea zi, ofițerii l-au surprins pe Florea fugind cu alți trei bărbați cu una din mașinile implicate în furturi.

Polițiștii au reușit să îi prindă, iar Florea a fost arestat pentru suspiciune de furt și asupra sa au fost găsite acte de identitate false.

 

Ce au găsit polițiștii și pedeapsa primită

 

În portbagajul mașinii au fost găsite etichete de prețuri care au fost afișate de una din farmaciile unde acesta a dat lovitura, dar și unelte și pungi de gunoi industrial, folosite în furturi.

Românul a fost condamnat pe 11 aprilie la trei ani și opt luni de închisoare pentru opt acuzații de furt și încă nouă luni pentru două acuzații de deținere de documente false. El a primit însă o reducere a sentinței cu un sfert, datorită faptului că a pledat vinovat.

Judecătorul i-a ordonat lui Florea să plătească și daune de 190 de lire (aproximativ 1123 lei) victimelor.

 

Detectiv britanic, despre furturile lui Bogdan Florea

 

Polițistul Pete Coe: „În urma unei investigații serioase, am reușit să localizăm mașina lui Florea în locul potrivit la momentul potrivit.

Florea mergea la locurile pe care le țintea cu echipamentul necesar spargerilor. Acesta avea cu el chiar și un permis de conducere fals pe care l-a prezentat polițiștilor când a fost oprit și și-a scos plăcuțele de înmatriculare de la mașini pentru a încerca să își ascundă identitatea.”

„Afacerile au trecut printr-o perioadă foarte dificilă în timpul pandemiei și au muncit din greu pentru a se pune pe picioare. Actele criminale ale lui Florea pentru câștigul propriu au făcut acest progres și mai greu de realizat.”

„Nu numai că a furat obiecte de valoare care costă mii de lire, dar de multe ori a spart geamuri pentru a intra în incinta farmaciilor, cauzând pierderi materiale de mare valoare și întreruperea activității acestora“, a mai spus detectivul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel