Marea Britanie. Muncitor român la spălătorie, ajuns șomer din cauza unui accident. Cosmin este speriat pentru a pretinde despăgubiri

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Marea Britanie. Muncitor român la spălătorie, ajuns șomer din cauza unui accident. Cosmin este speriat pentru a pretinde despăgubiri
Marea Britanie. Muncitor român la spălătorie, ajuns șomer din cauza unui accident. Cosmin este speriat pentru a pretinde despăgubiri

Un muncitor român la o spălătorie auto spune că viața lui „este o mizerie” după ce „clientul a apăsat greșit pedala și s-a izbit de el”. Cosmin Ioniță este șomer și prea speriat pentru a pretinde despăgubiri, a audiat o instanță din Marea Britanie.

Un fost muncitor de la o spălătorie auto crede că viața lui este „o mizerie” după ce un client ar fi apăsat greșit pedala mașinii și s-a izbit în el. Cosmin Ioniță a spus că a rămas cu o accidentare la spate care l-a determinat să lipsească de la muncă. Anul trecut, românul, care locuiește în Tredegar, a primit o pedeapsa de opt săptămâni de închisoare cu suspendare pentru 12 luni după ce a recunoscut că a condus în stare de ebrietate un Mini One pe care l-a luat fără acordul proprietarului. De asemenea, a primit 150 de ore de muncă neremunerată, dar a încălcat pedeapsa cu suspendare, lipsind la două programări și a ajuns din nou în instanță.

Tânărul de 32 de ani, care a fost prezent la Newport Magistrates' Court, a declarat pentru WalesOnline: „Lucram într-o spălătorie auto în Tredegar. O bătrână a venit să-și spele mașina. Ea avea mașina prea aproape și i-am spus să o mute puțin înapoi. Dar a făcut o greșeală și s-a deplasat înainte în mine și m-a doborât la pământ”.

Românul a spus că s-a luptat cu durerile de spate de la accident. Când a început audierea, a fost întrebat dacă a pledat vinovat că a lipsit la programările din martie și mai. El a răspuns: „Am ratat câteva zile pentru că am avut un accident la spălătoria auto”.

 

„A început să lucreze la o spălătorie auto și suferea de dureri de spate”

 

Grefierul a spus că muncitorul român ar fi trebuit să discute deja cererea sa cu avocatul său Stephen Ritter.

Un ofițer de probațiune a declarat instanței că românul a efectuat doar 126 din cele 150 de ore de muncă neremunerate. „Dacă s-ar fi reangajat în urma scrisorilor de încălcare a probațiunii, nu am fi apelat la tribunal”, a spus ea.

„A venit aici din România. Este aici de ceva vreme. Când a ajuns aici, a aflat că nu a fost atât de ușor pe cât se credea. Nu era genul de slujbă în fabrică pe care și-ar fi dorit-o și pe care a avut-o în România. A întâlnit o doamnă în Tredegar cu care este împreună de trei-patru ani. A început să lucreze la o spălătorie auto și suferea de dureri de spate pentru că este destul de înalt. Ei nu au fost deosebit de înțelegători și starea spatelui său s-a înrăutățit din ce în ce mai mult. A continuat să lucreze. I-a întrebat dacă poate face cumva alte activități și ei au spus da, apoi au spus că nu și el nu a avut ce să facă. El a fost forțat să aibă acea slujbă”, a spus avocatul Ritter.

 

„Nu are bani și trăiește din beneficiile pe care le primește partenera sa”

 

Românul a fost adus în judecată cu mandat de arestare după ce a ratat înfățișarea programată. Avocatul Ritter a spus că acest lucru s-a întâmplat pentru că clientul său era „extrem de speriat că orice contact cu instanța ar însemna că va ajunge la închisoare pentru că asta ar însemna în România”. Avocatul a spus că viața lui Ioniță este „în mizerie”, adăugând: „Nu are bani și trăiește din beneficiile pe care le primește partenera sa. Singurul mare plus pentru el și partenerul sa este că au o chirie sigură și poate fi plătită”.

Românul datorează instanței 103 lire sterline pentru infracțiuni anterioare. Grefierul a spus că această chestiune „a ajuns la executorii judecătorești”. Întrebat de ce pârâtul nu pretindea beneficii, avocatul Ritter a spus: „Îi este frică să plece, deoarece se teme că vor dori informații despre motivul pentru care nu lucrează. Dacă le-ar spune că are un spate bolnav, ei ar accepta asta și, poate, i-ar da ceva îndrumare”.

 

„Chiar trebuie să mergeți să discutați cu agenția de despăgubiri”

 

Președintele judecătorului Nicholas Hobbs i-a spus românului: „Faptul că ați făcut deja o mare parte din munca neremunerată v-a ajutat în măsura în care am fi putut să activăm pedeapsa cu suspendare și să vă trimitem în arest, dar în mod clar ați avut dificultăți. Cu toate acestea, probațiunea serviciile au fost mai mult decât corecte cu dumneavoastră spunând că ar trebui să vă acordăm doar o penalizare financiară. Veți fi amendat cu 60 de lire sterline și trebuie să mai plătiți 60 de lire sterline pentru cheltuielile de urmărire penală. Chiar trebuie să mergeți să discutați cu agenția de despăgubiri și să vedeți dacă ai dreptul la unele beneficii”.

Judecătorul l-a avertizat pe Ioniță că, dacă nu plătește cele 120 de lire sterline în 56 de zile, va fi adus înapoi în instanță. „O voi face”, a răspuns românul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel