Marcel Vela, avertisment dur: "Românii care mint cu privire la zona de unde vin vor fi pedepsiți"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Ministrul de Interne a declarat, duminică noaptea, că românii care se prezintă la frontierele țării vor fi verificați, iar cei care vor fi prinși că mint cu privire la zona de unde vin vor fi pedepsiți aspru.

În contextul în care România a suspendat transportul aerian, maritim și fluvial către Italia, China, Iran și Coreea de Sud, ministrul de Interne Marcel Vela a declarat că românii care mint cu privire la destinația de unde vin vor fi pedepsiți.

"Toți cei care vin din China, Iran, Italia sau Coreea de Sud prin puncte de frontieră terestre sunt obligaţi la carantină pe raza judeţului de graniţă sau izolare la domiciliu. Aceștia vor completa o declaraţie pe propria răspundere. Se va comunica cetăţenilor români că refuzul sau declararea falsă a rutei de deplasare constituie infracţiune şi se pedepseşte conform Codului Penal, instituindu-se şi măsura carantinei", a precizat Marcel Vela.

"Măsurile se aplică până la 31 martie 2020 cu posibilitatea prelungirii perioadei. Mâine, la ora 16.00, este convocată o nouă şedinţă pentru a evalua la zi situaţia operativă la nivel naţional şi internaţional şi vom lua şi alte decizii", a mai precizat Ministrul de Interne.

Românii din străinătate nu trebuie să vină în România

 

Totodată, ministrul de Interne a recomandat românilor din străinătate să nu vină în România, pentru a nu risca să îşi îmbolnăvească familiile.

"Trebuie să fac un apel la responsabilitatea compatrioţilor noştri din orice stat. Sunt responsabili de sănătatea familiilor, a rudelor şi a celor din comunitatea în care ei se intorc. Să nu facă ce a făcut un cetăţean român care a spus că vine din Germania şi a venit din Italia şi este pozitiv."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel