Marcel Vela, anunț important pentru Paști: Credincioșii pot ieși din case. Condiții

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că s-a semnat un acord de susținere și sprijin cu Patriarhia Română pentru sărbătorea Sfintelor Paști.

Modul în care românii se vor putea bucura de sărbătorile pascale a fost stabilit printr-un document oficial semnat între BOR și MAI.

S-au stabilit următoarele: pâinea binecuvântată, numită Paști, a fi sfințită în Joia Mare, și va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, în intervalul orar 7.00 – 17.00. Credincioșii vor scrie în declarația pe propria răspundere „pentru ridicarea sfintelor paști" și va trece numele locașului de cult.

Angajații parohiilor și voluntarii vor asigura respectarea distanței sociale și a prevederilor din ordonanțele militare, având că semn distinctiv o banderolă albă pe braț.

Distribuirea sfintei lumini aduse de la Ierusalim se va face de către voluntarii parohiilor și de către echipajele de ordine publică și a patrulelor MAI aflate în misiune sâmbătă.

Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei, respectând regulile de distanțare socială, evitându-se grupurile mai mari de 3 persoane. Acestea vor putea duce apoi Sfânta Lumina tuturor vecinilor", a declarat Vela cu privire la Ordonanța Militară numărul 9.

În noaptea de Înviere e permisă circulația preoților în parohii pentru a împărți Sfânta Lumină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel