Marcel Ciolacu, lovit de amnezie? „Parlamentul n-a modificat niciodată Codul Penal“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a afirmat luni, în răspuns la discursul premierului Ludovic Orban, că în Parlament nu a fost modificat niciodată Codul Penal. Însă chiar luna trecută Codul Penal a suferit o ultimă modificare, adoptată de Parlament.

Codul Penal e, de regulă, modificat de Parlament, mai rar de Guvern, prin OUG sau asumarea răspunderii. 

Premierul Ludovic Orban a vorbit în Parlament, fiind chemat să dea explicații în legătură cu scandalul Unifarm. Orban susține însă că activitatea sa nu are legătură directă cu o instituție subordonată Guvernului și că dar se încearcă să se arunce asupra sa „cu noroi, prin ventilator“.

„Recunosc, nu mă așteptam din partea PSD să deschidă un astfel de subiect. Din ianuarie 2017, PSD a declanșat o adevărată luptă contra instituțiilor din domeniul justiției, împotriva DNA. Măcelărirea legislației justiției, atacarea la CCR și invocarea de conflicte juridice de natură constituțională care au scăpat din pușcărie oameni care au săvârșit fapte de corupție”, a declarat Ludovic Orban.

În replică, Marcel Ciolacu a declarat că „în Parlament nu a fost modificat niciodată Codul Penal”.

Lovit se pare de un si de amnezie, Ciolacu uită, pesemne, că nu mai departe de luna trecută, Camera Deputaților, condusă chiar de liderul PSD, Marcel Ciolacu a adoptat, în calitate de for decizional, o modificare la Codul Penal care prevede că nu beneficiază de liberare condiționată condamnații care execută pedepse pentru omor, viol, corupere sexuală a minorilor sau tâlhărie calificată...

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel