Marcel Ciolacu: "Am văzut toţi cozile din diasporă. Din nou s-a răsfrânt asupra PSD"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Marcel Ciolacu, liderul PSD (Sursa foto: Agerpres)
Marcel Ciolacu, liderul PSD (Sursa foto: Agerpres)

Şeful Camerei Deputaţilor a reacţionat mimediat după ce preşedintele Klaus Iohannis a cerut un proiect de lege care să conţină măsuri pentru ca „toţi cetăţenii să îşi poată exercita dreptul la vot în condiţii decente".

Marcel Ciolacu susţine că este de acord cu un astfel de pşroeict, dar consideră că nu suntem pregătiţi pentru votul electronic.

"Este pentru prima oară când toate forțele politice, și Guvernul și președinția, suntem de acord că trebuie de urgență inițiată o modificare legislativă. Din punctul meu de vedere, ar trebui să evităm votul electronic în acest moment. Consider că nu suntem pregătiți în acest moment. Ar trebui să evităm, din punctul meu de vedere şi al grupului PSD, votul electronic în acest moment. Consider că nu suntem pregătiţi", a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta susţine, însă ideea de prelungire a timpului de vot la două zile.

"Prelungirea timpului de vot cum cred eu acum, ar fi să se voteze și sâmbătă și duminică, dar nu sunt eu expert în Constituționalitate".

Referitor de posibilitatea constituirii unei comisii de anchetă privind votul din 26 mai, Ciolacu a spus: "Nu spun că nu ar fi necesar sau că ar fi necesar, vom vedea. Cred că totuşi am văzut toţi, din nou, cozile din diasporă, din nou acest lucru s-a răsfrânt, în principal, asupra PSD-ului şi cred că e de datoria noastră, de data aceasta să închidem această discuţie", a declarat Marcel Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, miercuri, Guvernului "să elaboreze urgent" un proiect de lege care să poată fi adoptat de către Parlament până la finalul actualei sesiuni parlamentare şi prin care să propună "măsurile administrative adecvate" pentru alegeri, începând cu cele prezidenţiale.

Iohannis a arătat că a transmis o scrisoare premierului Viorica Dăncilă şi preşedinţilor Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu şi Marcel Ciolacu, cu propunerile elaborate de grupul de lucru.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel