MApN, reacție după intervenţia avioanelor F16 pe cer, la Drobeta Turnu Severin

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
MApN, reacție după intervenţia avioanelor F16 pe cer, la Drobeta Turnu Severin.
MApN, reacție după intervenţia avioanelor F16 pe cer, la Drobeta Turnu Severin.

Generalul Costin Spînu, purtător de cuvânt Ministerul Apărării Naţionale a oferit informații privind intervenţia avioanelor F16, la Drobeta Turnu Severin transmite Agerpres.

 

 

"O aeronavă bimotor de mici dimensiuni, tip Beechcraft, la bordul căreia se aflau două persoane, a survolat la joasă înălțime spațiul aerian al Ungariei, României, Serbiei și Bulgariei, în seara zilei de 8 iunie.

Precizăm că aeronava în discuție, care a evoluat în spațiul aerian al României pe traiectul Oradea – Caransebeș - Drobeta Turnu Severin, nu a manifestat un comportament ostil sau periculos.

În niciun moment, pilotul aeronavei nu a răspuns interogărilor radio și nici semnalelor vizuale transmise de aeronavele militare interceptoare, potrivit normelor internaționale.

Din datele disponibile la acest moment, aeronava a decolat din Ungaria, din zona Debrețin, în jurul orei 17.30, fără a avea un plan de zbor aprobat și fără a avea pornite mijloacele electronice de identificare de tip transponder.

Aeronava a fost interceptată în spațiul aerian al Ungariei de două aeronave militare ale Forțelor Aeriene Ungare, de tip JAS 39 Gripen, la ora 17.38. Aeronava nu a răspuns interogărilor radio și nici semnalelor vizuale transmise de aeronavele militare", a spus Generalul Costin Spînu, purtător de cuvânt Ministerul Apărării Naţionale.

Alertă aeriană în România! Două avioane F16, ridicate în aer pentru a intercepta o aeronavă suspectă

 

Aeronava țintă, care a continuat să nu răspundă interogărilor radio și semnalelor vizuale, a intersectat, în jurul orei 19.00, pentru un interval de aproximativ două minute și spațiul aerian al Serbiei, într-o zonă aflată între Drobeta Turnu Severin și Korbovo. În jurul orei 19.09, aeronava-țintă a traversat în spațiul aerian al Bulgariei.

Cele două aeronave F-16 române au încheiat misiunea de poliție aeriană și au aterizat la Fetești în jurul orei 19.46.

"Autoritățile bulgare investighează, la acest moment, la sol, zona ultimei poziții cunoscute a țintei, pentru identificarea aeronavei și stabilirea detaliilor", a mai spus Generalul Costin Spînu, purtător de cuvânt Ministerul Apărării Naţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel