Mâncarea caldă, pericol pentru sănătate. Țări unde cancerul e în creștere

Silvia Dinu / 15 mar 2018, 23:02 Salveaza PDF Comentarii

Mâncarea caldă este foarte gustoasă, dar nu aduce beneficii pentru sănătate, dimpotrivă!

Prof. Dr. Silviu Constantinoiu, președintele Societății Române de Chirurgie, a tras un semnal de alarmă privind acest aspect.

"Vorbim despre cancerul de joncțiune și cancerul scuamos. În țările vestice, cu un nivel de viață ridicat, există o creștere alarmantă, din cauza bolii de reflux gastroesofagian, care este cea mai frecventă afecțiune, a adenocarcinomului de joncțiune. În alte țări, ale Orientului, cancerul scuamos este în plină creștere; de exemplu, în Iran sau anumite zone din China, Japonia, Africa de Sud și America de Sud. Mai intevine și un obicei alimentar.

[citeste si]

În anumite populații musulmane, bărbatul mănâncă primul. Mâncarea este adusă fierbinte. În tot acest timp, soțiile și copiii stau și așteaptă până când bărbatul mănâncă primul, vorbim de mâncăruri foarte fierbinți. Femeile și copiii mănâncă alimentele la o temperatură mult mai acceptabilă. Acest traumatism termic, repetat luni și ani întregi, face ca incidența cancerului scuamos, la bărbați, să fie mult mai mare decât la femei", a zis Prof. Dr. Silviu Constantinoiu.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI



Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.23