Mănăstirea Jeronimos: Lansare Gala „100 pentru Centenar", Lisabona

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) continuă seria evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri a României, cu un eveniment la Lisabona, duminică.

MRP va inaugura, în premieră, Gala "100 pentru Centenar" la Lisabona, în cadrul Mănăstirii Jeronimos, clădire istorică a Portugaliei, se arată într-un comunicat de presă primit la redacţie.

În acest an, în cinstea bunelor relații bilaterale dintre cele două state mănăstirea găzduiește expoziții dedicate personalităților românești care și-au adus contribuția la dezvoltarea culturii, științei și tehnologiei în ultima sută de ani: Scarlat Lambrino, ilustru reprezentant al arheologiei române și lusitane, lingvistul Victor Buescu, latinistul N.I. Herescu, Lucian Blaga și Mircea Eliade.

Gala "100 pentru Centenar" este un proiect al MRP prin care 10 români de succes, adevărate modele de conduită și implicare în păstrarea și promovarea identități românești peste hotare, din 10 țări cu comunități semnificative de români, vor primi distincții simbolice din partea Guvernului României.

Lansarea proiectului în Lisabona are loc dumincă, 3 iunie a.c., începând cu ora 16.30 (18.30 ora României)

Evenimentul se va petrece în prezența ministrului pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a membrilor misiunii diplomatice a României de la Lisabona, a reprezentanților mediului asociativ românesc din teritoriu, a mass-media în limba română, a autorităților locale, precum și a tuturor românilor interesați să participe la activitate.

Gala va fi transmisă integral pe pagina de Facebook a Ministerului: https://www.facebook.com/mprpromania/?ref=bookmarks.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel