"Mami, de ce în Italia toată lumea vorbeşte limba română?". Simona Gherghe, la întoarcerea din vacanță: "Nimeni nu pleacă de bine de acasă"

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Prezentatoarea Antena 1 Simona Gherghe s-a întors recent din vacanță din Italia, acolo unde a mers cu familia. La întoarcere, vedeta a povestit că a avut parte de o adevărată surpriză, și anume să întâlnească mai mulți români decât s-ar fi așteptat. 

"Ganduri pentru romanii plecati la munca in strainatate…

Suntem de o zi acasa, dupa un drum obositor, dar am ramas cu gandul la oamenii din Ortisei, Tirolul de Sud. La romanii nostri de acolo. Stiu ca in Italia e o comunitate mare de romani, oameni care au plecat de acasa cu gandul la o viata mai buna. Dar atat de multi ca in Ortisei Val Gardena parca n-am intalnit niciunde in Italia. In fiecare restaurant in care am pasit, i-am gasit acolo, la treaba. Chiar m-a intrebat Ana: “mama, dar de ce in Italia toata lumea vorbeste limba romana?” Chiar asa era… Zambitori, amabili, fericiti cand ne-au intalnit, pentru ca le-am amintit de “acasa”. Stiu ca in spatele zambetelor, sunt multe lacrimi de dor si de greu si multa, multa munca. Nimeni nu pleaca de bine de acasa, ci ca sa aduca BINELE acasa.

Oameni buni si dragi, plecati la munca in strainatate, va multumesc si ma gandesc la voi! Sunteti in inima noastra!", a scris Simona Gherghe pe Facebook. 

Peste un milion de români trăiesc oficial în Italia

 

Cmunitatea românească din Italia numără aproximativ 1.200.000 de cetățeni rezidenți, fiind cea mai numeroasă comunitate străină din Italia, potrivit informațiilor oferite de DRP.

Cei mai mulți români trăiesc în regiunile centrale și de nord, o mare parte dintre ei locuind în regiunea Lazio, cu zona metropolitană a Romei.

Deși românii din Italia au ocupații diverse, cei mai mulți dintre ei activează în sectorul serviciilor, în industrie și agricultură.

În ultimii ani, tot mai mulți români au ales să-și deschidă firme în această țară, mai ales cei din domeniul construcțiilor și comerțului.

Cetățenii români care trăiesc pe teritoriul Italiei sunt bine integrați, fapt datorat și originii comune a limbilor și apartenenței la aceleași tradiții spirituale.

Vezi și: Cum vor arăta facturile românilor din Italia, în 2023? Prețurile la energie și gaze, explicate pas cu pas

 

------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel