„Mamă, e atât de greu”. Ultimul mesaj trimis de un soldat rus ucis

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ucraina și Rusia: Cele mai importante informații de ultim moment despre conflictul dintre cele două țări
Ucraina și Rusia: Cele mai importante informații de ultim moment despre conflictul dintre cele două țări

Ambasadorul Ucrainei la Națiunile Unite l-a condamnat luni pe Putin într-un discurs cu impact puternic emoțional. Acesta a citit ultimele mesaje dintre un soldat rus ucis și mama lui.

În timp ce vorbea în fața Adunării Generale a ONU, Sergiy Kyslytsya a prezentat "o captură de ecran reală" a mesajelor găsite pe telefonul soldatului mort, menționând că mesajele au fost trimise "cu câteva momente înainte" ca soldatul să fie ucis.

Kyslytsya a citit schimbul de replici în limba rusă, începând cu mama care își întreabă fiul dacă este "într-adevăr în exerciții de antrenament"

"Mamă, nu mai sunt în Crimeea. Nu sunt în sesiuni de antrenament", a răspuns soldatul, conform discursului lui Kyslytsya.

Mama își întreabă fiul apoi dacă îi poate trimite un colet și dorește să știe "ce s-a întâmplat". Răspunsul a fost cu atât mai sfâșietor, deoarece soldatul i-a spus că nu poate. 

 

„Mamă, este atât de greu"


„Mamă, eu sunt în Ucraina. Aici este un adevărat război care face ravagii. Mi-e frică. Bombardăm toate orașele împreună, vizând chiar și civili. Ni s-a spus că ne vor primi bine, iar ei cad sub vehiculele noastre blindate, se aruncă sub roți și nu ne lasă să trecem. Ei ne numesc fasciști. Mamă, este atât de greu", a scris soldatul.", a scris soldatul rus, conform discursului lui Kyslytsya. 

Kyslytsya a cerut apoi adunării să vizualizeze "amploarea" crizei din Ucraina.

În același discurs, ambasadorul ucrainean la ONU l-a condamnat, de asemenea, pe președintele rus Vladimir Putin pentru că a sugerat că utilizarea armelor nucleare ar trebui să fie pe masă, calificând-o drept "nebunie".  

 

Putin asociat direct cu răul suprem

 

„Dacă vrea să se sinucidă, nu are nevoie să folosească arsenalul nuclear. El trebuie să facă ceea ce a făcut tipul din Berlin într-un buncăr în mai 1945", a spus Kyslytsya, părând să-l compare pe Putin cu Adolf Hitler, dictatorul german și liderul Partidului Nazist care s-a sinucis într-un buncăr din Berlin spre sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Kyslytsya a făcut mai multe declarații la ONU în care l-a scuzat pe Putin pentru invazia Rusiei în Ucraina. La 23 februarie, ambasadorul a criticat Rusia pentru atacul său militar asupra Ucrainei, spunându-i ambasadorului rus la ONU: „Nu există purgatoriu pentru criminalii de război. Ei merg direct în iad".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel