MAI: Traficul prin PTF Nădlac 2, deschis numai pentru camioane. PTF Nădlac 2 - pentru autoturisme

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
sursa foto: Poliţia de Frontieră
sursa foto: Poliţia de Frontieră

Traficul prin punctul de trecere a frontierei Nădlac 1 a fost deschis începând de joi, ora 20.00, numai pentru autoturisme, ceea ce va duce la fluidizarea traficului pentru camioane prin punctul Nădlac 2, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit unui comunicat MAI, ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a avut o convorbire telefonică joi seară cu omologul ungar, Sandor Pinter, în contextul eforturilor comune depuse pentru identificarea celor mai bune soluţii în vederea fluidizării traficului prin punctul de trecere a frontierei comune, Nădlac 2, care a fost stabilit culoar de tranzit pentru transportul rutier.

„Având în vedere timpii mari de aşteptare înregistraţi în anumite intervale orare, în vederea descongestionării punctului de trecere a frontierei Nădlac 2 şi pentru funcţionarea corespunzătoare a 'culoarului verde', partea română a propus ca acest punct să fie folosit în exclusivitate pentru camioane şi traficul de mărfuri, urmând ca traficul de persoane să fie direcţionat către Nădlac 1. Ministrul ungar a fost de acord cu această propunere, iar detaliile tehnice au fost stabilite imediat la nivelul conducerii poliţiilor de frontieră din cele două state”, se arată în comunicat.

 

Separarea tranzitului va duce la fluidizarea traficului

 

Astfel, începând cu ora 20,00 (ora României), traficul prin punctul de trecere a frontierei Nădlac 1 a fost deschis numai pentru autoturisme. Această separaţie a tranzitului va duce la fluidizarea traficului pentru camioane prin punctul Nădlac 2. Ca măsură suplimentară a fost mărit dispozitivul de ordine publică pe traseul Nădlac 1- Autostrada A1, inclusiv în localităţile Nădlac şi Pecica.

De asemenea, echipaje ale poliţiei rutiere vor însoţi convoaie de maximum 10 autoturisme, care vor fi preluate de la frontieră şi însoţite până în judeţele de destinaţie prin preluarea escortei de fiecare inspectorat judeţean de poliţie sau jandarmerie de pe traseu.

 

Ministrul Vela discută să poată fi deschise şi punctele de la Petea şi Turnu

 

Cei doi miniştri de interne au discutat şi despre deschiderea celor trei puncte de trecere a frontierei (Urziceni, Salonta şi Săcuieni) strict pentru deplasarea lucrătorilor transfrontalieri, cu cetăţenie română şi ungară, care domiciliază în limita a 30 de kilometri de la linia de frontieră către interior. Ministrul Vela şi-a exprimat disponibilitatea ca, în funcţie de necesităţile identificate, să poată fi deschise şi punctele de la Petea şi Turnu, în acelaşi scop.

„Demnitarii au evidenţiat foarte buna cooperare şi au apreciat reciproc eforturile depuse în scopul limitării răspândirii COVID 19. Partea maghiară şi-a exprimat acordul cu privire la continuarea, în aceleaşi coordonate, a bunei colaborări la frontiera comună”, se mai menţionează în comunicat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel