Mai puțin zahăr în preparate

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com

Declarația de la Milano este o inițiativă a Oficiului Federal pentru Siguranța Alimentară și Veterinară din Elveția, care a fost elaborată pentru prima dată în 2015, cu scopul de a reducere conținutului de zahăr al unor produse cu 10% până la sfârșitul anului 2024. Deși Organizația Mondială a Sănătății recomandă o limită de 50 de grame de zahăr pe zi, consumul elvețienilor ajunge la 100g pe zi. Consumul excesiv de zahăr poate duce la diverse probleme de sănătate, inclusiv diabet.

Alte zece companii elvețiene cunoscute s-au angajat să reducă cantitatea de zahăr din băuturile răcoritoare, cerealele și produsele lactate pe care le produc sau le vând, alături de alte 14 firme care deja au semnat Declarația. Printre companiile noi semnatare se numără Coca-Cola Elveția, Rivella și lanțul de supermarketuri Volg.

Începând cu 2018, conținutul de zahăr din iaurturile de pe piața elvețiană a scăzut cu 5%, iar cel din cerealele pentru micul dejun cu 13%, conform declarațiilor făcute de autoritățile pentru siguranța alimentară, preluate de swissinfo.ch.

La celălalt capăt, consumul de sare pune tot mai multe probleme. Elvețienii consumă în medie nouă grame de sare pe zi, când limita recomandată de OMS este de cinci grame. Nicio companie elvețiană nu a fost încă de acord să limiteze cantitatea de sare din produsele alimentare.

 

Sursa foto: pxhere.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel