Mai multe sate din Italia oferă vacanțe gratuite pentru a renaște economia locală

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
sursa foto: Flickr.com
sursa foto: Flickr.com

Vânătorii de chilipiruri și globetrotteri frustrați au copleșit o comună italiană cu cereri de a sta acolo după ce a oferit cazare gratuită pentru a ademeni turiști în cătunele sale deluroase, relatează Reuters.

Din Statele Unite până în China, peste 8.000 de oameni au cerut să stea în comuna medievală San Giovanni in Galdo după ce campania de promovare lansată în iunie a devenit virală, au spus organizatorii.

„Nu ne-am așteptat la un astfel de răspuns”, a spus Stefano Trotta, șeful Asociației Culturale locale din spatele campaniei.

Trotta a spus că grupul poate găzdui doar 12 oaspeți pe săptămână așa că i-a direcționat pe unii dintre doritori spre satele alăturate.

„Am avut aproximativ 70 de cereri din Kazahstan, câteva dintre orașele izolate din Rusia... din toată lumea, sincer”.

 

„Ideea este să aducem oameni să locuiască aici”

 

Ca multe sate italiene, San Giovanni in Galdo a avut de suferit din cauza scăderii populației, de la câteva mii la 500 în câteva decenii, în timp ce localnicii au plecat să caute oportunități în altă parte, a spus Trotta.

Inițiativa găzduirii gratuite a pus acum comuna din nou pe harta călătoriilor.

Localnicii obișnuiau să spună în glumă că regiunea Molise este atât de necunoscută încât nici nu există. Trotta a spus că nu mai este cazul pentru că toată atenția de care se bucură acum ar putea să ducă la renașterea satelor.

Tinerii ar putea să aleagă să stea dacă turismul explodează, vechii rezidenți s-ar putea întoarce, iar vizitatorii poate vor dori să se stabilească acolo, a spus el.

„Ideea este să aducem oameni să locuiască aici”, a spus el, potrivit Știrile PRO TV, adăugând că unii dintre noii turiști și-au cumpărat deja case aici.

Și alte sate se confruntă cu aceeași problemă a scăderii populației.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel