Mai multe restricții, eliminate începând de astăzi. Lista completă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa: Poliția de Frontieră
Sursa: Poliția de Frontieră

Mai multe restricții impuse de epidemia de COVID-19 vor fi eliminate, începând de astăzi. Între acestea se numără deschiderea mall-urilor, a piscinelor, a sălilor de sport, dar și mărirea numărului de persoane care participă la evenimente.

Conform noilor reglemtări, se măreşte la șase numărul de persoane care nu locuiesc împreună şi care pot participa la activităţi recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, respectiv ciclism, drumeţii, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit şi alte activităţi recreative şi sportive desfăşurate în aer liber.

Începând de astăzi, evenimentele private în spaţii închise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 20 persoane, iar evenimentele private în spaţii deschise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 50 persoane.

De asemenea, se măreşte la șase numărul de persoane care nu aparţin aceleiaşi familii şi pot circula ori forma grupuri pietonale.

 

Se deschid mall-urile

 

Se reiau activităţile de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor în centrele comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici, respectiv mall-urile. Se vor deschide doar magazinele, restaurantele, locurile de joacă, sălile de jocuri și cinematografele urmând să rămână închise.

Tot de astăzi se deschid ştrandurilor exterioare, piscinele exterioare sau sălile de sport/fitness.

Se reia activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de tratament balnear, conform legii.

 

Grădinițele rămân închise

 

Documentul emis de CNSU prevedea și deschiderea creşelor, a grădiniţelor şi a after-school-urilor, însă duminică ministrul Educației, Monica Anisie, a spus că acestea rămân închise pentru că nu au fost încă elaborate normele.

Potrivit deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, de astăzi, se exceptează de la măsura de carantinare/izolare persoanele sosite din ţările stabilite pe baza analizei efectuate de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Se pot relua zborurile către şi din ţările pentru care persoanele care sosesc în România sunt exceptate de la măsura de carantină / izolare, stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi aprobate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel