Mai multe autobuze cu migranți, lăsate în fața casei vicepreşedintei SUA, Kamala Harris: „O cascadorie crudă, periculoasă și rușinoasă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Mai multe autobuze cu migranți, lăsate în fața casei vicepreşedintei SUA, Kamala Harris: „O cascadorie crudă, periculoasă și rușinoasă”
Mai multe autobuze cu migranți, lăsate în fața casei vicepreşedintei SUA, Kamala Harris: „O cascadorie crudă, periculoasă și rușinoasă”

Mai multe autobuze cu imigranți au fost lăsate în fața reședinței vicepreședintelui Kamala Harris din Washington, în Ajunul Crăciunului.

Primele două autobuze au fost duse la adăposturile locale, potrivit unui oficial administrativ. Mai multe autobuze au sosit în fața reședinței vicepreședintelui mai târziu sâmbătă seara. O echipă CNN a văzut că migranții au fost lăsați, unii migranți purtând doar tricouri pe vremea rece. 

Amy Fischer, voluntară la Migrant Solidarity Mutual Aid Network, care primește migranți trimiși în DC încă din primăvară, a declarat că organizația a fost pregătită pentru sosiri de sâmbătă seara, fiind informată mai devreme de un ONG care lucrează la graniță în Texas.

 

Sosirile au inclus solicitanți de azil din Ecuador, Cuba, Nicaragua, Venezuela, Peru și Columbia, potrivit lui Fischer, care a declarat pentru CNN că autobuzele trebuiau să meargă la New York, dar au fost deviate în DC din cauza vremii. Începând din aprilie, sosesc la Washington o mulțime de imigranți săptămânal.

SAMU First Response, o organizație nonprofit care a ajutat migranții de când autobuzele au început să vină la Washington la începutul acestui an, a fost, de asemenea, prezente sâmbătă seara, ajutând sosirile.

„Comunitatea DC a primit autobuze din Texas oricând au venit din aprilie. Ajunul Crăciunului și vremea rece înghețată nu este diferită”, a spus Fischer. „Suntem mereu aici, primind oameni cu brațele deschise”.

 

„Aceste jocuri politice pun vieți în pericol”

 

Nu este clar cine este responsabil pentru trimiterea migranților la Observatorul Naval, unde se află reședința vicepreședintelui, deși CNN a raportat la începutul acestui an că guvernatorul Texasului Greg Abbott a trimis autobuze cu migranți spre nord, inclusiv într-o locație din afara casei lui Harris. CNN a contactat biroul lui Abbott pentru a comenta cele mai recente sosiri. Cu toate acestea, Casa Albă a dat vina pe guvernatorul Texasului, numind-o „o cascadorie crudă, periculoasă și rușinoasă”.

„Guvernatorul Abbott a abandonat copiii pe marginea drumului la temperaturi sub zero grade în Ajunul Crăciunului, fără să se coordoneze cu autoritățile federale sau locale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Abdullah Hasan, într-un comunicat.

„Așa cum am spus în repetate rânduri, suntem dispuși să lucrăm cu oricine – republican sau democrat deopotrivă – la soluții reale, cum ar fi reforma cuprinzătoare a imigrației și măsurile de securitate la frontieră pe care președintele Biden le-a trimis Congresului în prima sa zi de mandat, dar aceste jocuri politice pun vieți în pericol”, a spus Hasan.

Abbott este unul dintre cel puțin trei guvernatori republicani care și-au luat meritul pentru transportul cu autobuzul sau transportul migranților către nord în acest an pentru a protesta împotriva politicilor de imigrare ale administrației Biden. El a confirmat anterior în septembrie că statul său a trimis autobuzele la reședința lui Harris la acel moment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel