MAE: Românii pot călători fără viză în Mongolia. Care este limita maximă de timp

Alexandra Curtache |
Data publicării:
SUA impune restricții fără precedent pentru vizele cetățenilor maghiari, inclusiv pentru românii naturalizați de Ungariia / Foto: Unsplash
SUA impune restricții fără precedent pentru vizele cetățenilor maghiari, inclusiv pentru românii naturalizați de Ungariia / Foto: Unsplash

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută decizia autorităţilor din Mongolia de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii români, posesori de paşapoarte simple.

Începând cu acest an, România figurează, alături de alte 33 de state din Uniunea Europeană, dar şi din alte regiuni, pe lista statelor ai căror cetăţeni sunt scutiţi de obligativitatea deţinerii vizei pentru a călători în scop turistic în Mongolia.

 

Cât timp pot călători românii fără viză în Mongolia



MAE informează că, potrivit datelor comunicate public de către autorităţile din Mongolia, perioada pentru care cetăţenii români pot călători fără viză este de maximum 30 de zile.

Reprezentarea diplomatică a României în Mongolia este asigurată de Ambasada României la Beijing (datele de contact sunt disponibile la  beijing.mae.ro). MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români care doresc să călătorească în Mongolia de a consulta secţiunea Condiţii de călătorie de pe pagina de internet a MAE ( http://www.mae.ro/travel-conditions ), unde sunt disponibile informaţii detaliate cu privire la regimul de călătorie în străinătate al cetăţenilor români, conform Agerpres.

 

În câte țări pot călători românii fără viză

 

Românii pot călători fără viză în 174 de destinații.

Pașaportul românesc este pe locul 16 în topul celor mai puternice documente de călătorie din lume, conform noului index realizat de Henley.

Deținând acest pașaport poți călători în următoarele țări fără viză : 


Statele membre ale Uniunii Europene:

- Austria

- Belgia

- Bulgaria

- Cehia

- Cipru

- Croaţia

- Danemarca

- Estonia

- Finlanda

- Franţa

- Germania

- Grecia

- Irlanda

- Italia

- Letonia

- Lituania

- Luxemburg

- Malta

- Olanda

- Polonia

- Portugalia

- Slovacia

- Slovenia

- Spania

- Suedia şi Ungaria

 

Atenţie!

Este necesar să verificaţi dacă trebuie să obţineţi o viză de tranzit pentru ţările prin care veţi trece către destinaţia finală - inclusiv în cazul zborurilor cu escale. De exemplu, atunci când călătoriţi cu avionul către Statele Unite spre America de Sud, cetăţenii României trebuie să aibă o viză de tranzit pentru Statele Unite. În cazul unei călătorii al cărei scop final este şederea permanentă, studiul, munca sau alte activităţi aducătoare de venituri cetăţenilor români, trebuie să deţineţi un permis separat, conform MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel