MAE român a anulat vizele mai multor cetățeni ruși

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
sediul_mae
sediul_mae

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că au fost acordate vize de intrare tuturor oficialilor desemnaţi de Federaţia Rusă ca membri ai delegaţiei oficiale a acestui stat la Conferinţa Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU) de la Bucureşti, în număr de 17, conform solicitării părţii ruse.

Potrivit sursei citate, au fost revocate vize pentru jurnalişti „notificaţi abuziv” ca oficiali, printre motive numărându-se şi securitatea naţională a României.

„Decizia autorităţilor române competente, bazată inclusiv pe considerente ce ţin de securitatea naţională a României, care a condus la revocarea unor vize, s-a referit exclusiv la un număr de 14 jurnalişti ai Russia Today, care au fost abuziv notificaţi de către Federaţia Rusă ca oficiali aparţinând Ministerului rus al Dezvoltării Digitale, Comunicaţiilor şi Mass-Media”, arată MAE.

 

Ministerul român răspunde comentariului purtătorului de cuvânt al MAE Rusia



Ministerul român răspunde astfel comentariului purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse cu privire la revocarea de către Ambasada României la Moscova a vizelor acordate unor persoane desemnate de Federaţia Rusă ca delegaţi oficiali ai săi la Conferinţa Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU), ce se desfăşoară la Bucureşti, în perioada 26 septembrie - 14 octombrie.

„Astfel, având în vedere aspectele deja precizate, este evident că prin decizia adoptată nu au fost afectate în niciun fel participarea şi interesele de reprezentare ale Federaţiei Ruse la Conferinţa ITU de la Bucureşti, acuzaţia părţii ruse conform căreia această măsură ar viza afectarea şanselor unui candidat rus de a fi ales într-o poziţie de conducere în cadrul organizaţiei fiind complet absurdă şi vădit nefondată”, punctează reprezentanţii MAE român.

 

Vezi și 

 

Aurescu: România va continua să sprijine Ucraina ca şi până acum, pe toate planurile

 

România va continua să susţină Ucraina „ca şi până acum, cu toată deschiderea, puterile şi capacităţile noastre, pe toate planurile”, a afirmat, joi, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, la Odesa, unde a avut loc prima Trilaterală a şefilor diplomaţiilor de la Bucureşti, Kiev şi Chişinău.

„Am discutat, în mod evident, despre situaţia de securitate şi ne înclinăm în faţa curajului şi luptei eroice a poporului ucrainean. Am văzut ultimele veşti bune din teren, de pe front. Este esenţial ca acest război de agresiune să se încheie cu restabilirea suveranităţii Ucrainei asupra întregului său teritoriu. Spun şi acum, cu aceeaşi convingere, ceea ce am spus în toată această perioadă: sunt absolut convins că Ucraina va învinge. România a fost din prima clipă alături de poporul ucrainean şi de Ucraina şi vom continua să sprijinim Ucraina ca şi până acum, cu toată deschiderea, puterile şi capacităţile noastre, pe toate planurile”, a spus şeful diplomaţiei române, potrivit unui comunicat al MAE.

El a adăugat că, de la declanşarea agresiunii ruse şi până în prezent, aproape 4 milioane de tone de cereale din Ucraina au fost exportate prin România către terţe pieţe, iar solicitările pentru tranzitul prin ţara noastră al grânelor ucrainene continuă să crească.

Potrivit lui Aurescu, discuţiile de la Odesa au abordat tema respectării drepturilor persoanelor care aparţin minorităţilor naţionale, inclusiv în ceea ce priveşte comunitatea românească din Ucraina.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel