MAE reacţionează după cozile de la graniţa dintre Austria şi Ungaria. Cât este timpul de aşteptare şi ce pot face românii aflaţi la punctele vamale

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care intenţionează tranziteze graniţa dintre Austria şi Ungaria că timpul de aşteptare la frontiera dintre cele două state este de aproximativ două ore, din cauza procedurilor de verificare.

Potrivit unui comunicat de presă transmis sâmbătă, ambasadele României de la Viena şi Budapesta sunt pregătite să asigure asistenţă consulară cetăţenilor români care vor solicita sprijin, inclusiv prin furnizarea de informaţii cu privire la situaţia din punctele de trecere a frontierei dintre cele două state.

MAE urmăreşte îndeaproape situaţia generată de creşterea timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei dintre Republica Austria şi Ungaria. Reprezentanţii Ambasadei României la Viena au efectuat demersuri pe lângă autorităţile Poliţiei de frontieră austriece pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la această situaţie, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi: Românii se întorc acasă. Maşinile aşteaptă şi cinci ore să treacă graniţa din Austria spre Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043-1-503.24.65, 0043-1-505.23.81, 0043-1-230.95.10 şi 0043-1-505.16.27 (tarif local Austria) sau la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-1-384 76 89, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă ale misiunilor diplomatice: 0043-699.117.26027, respectiv 0036 30 535 69 12.

Citeşte şi: Cozi URIAȘE între Austria și Ungaria. Românii din străinătate se întorc acasă de sărbători, după un an de restricții. Se așteaptă ore în șir 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel